19 sınıfın eksikleri tamamlandı

Kapaklı İrfan Fatma Mandalı İlkokulu'nda yaptırılan 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu'nun açılış töreni yapıldı. 20 Temmuz'da Hakkari'de teröristlerin döşediği mayına basarak iki bacağ?

GÜNDEM 29.11.2019 16:55:00 0
19 sınıfın eksikleri tamamlandı

15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu'nun açılışı dün saat 12.00’de yapıldı. Açılışa; Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, gazi Tarık Cür, Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 15 Temmuz Konferans Salonu'nun açılış kurdelesini protokol üyeleri ile birlikte 20 Temmuz'da Hakkari’de teröristlerin döşediği mayına basarak iki bacağını kaybeden Uzman Onbaşı Tarık Cür kesti.

"DERSLİK BAŞINA 30 ÖĞRENCİ DÜŞÜYOR"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Fatma İrfan Mandalı İlkokulu Okul Müdürü Erdal Durak bir konuşma yaptı. Okulun 2008 yılında ilköğretim okulu olarak eğitim öğretim faaliyetine başladığını kaydeden Durak, "Yeni sistemle beraber 2012 yılında ilkokula dönüşmüş olup, 2018-2019 eğitim öğretim yılının sonuna kadar ikili eğitim olarak öğretim faaliyetlerini yürütmüştür.  2019-2020 eğitim öğretim yılında ise şuan içinde bulunduğumuz bina teslim alınmış ve hızlı bir şekilde eksiklikleri tamamlanarak dönem başında normal eğitime geçmiştir. Okulumuz bünyesinde 35 sınıf,6 anasınıfı ve üç özel eğitim sınıfı olmak üzere 44 derslikte toplam bin 220 öğrenci bulunmakta olup derslik başına 30 öğrenci düşmektedir." şeklinde konuştu.  

"TEHLİKE EN AZA İNDİRİLMİŞTİR"

Okul Müdürü Erdal Durak, okul ile ilgili bilgiler vererek, “Boş binayı teslim alıp donatmak, dersliklerini ders işlenebilir sınıf ortamları haline getirmek ilçe milli eğitim müdürlüğümüzün desteği, hayırseverler ve velilerimizin katkıları, okul aile birliğimiz ve öğretmenlerimizin özverili çalışmaları sonucu olmuştur. Ek binamızı teslim aldıktan sonra güvenlik tedbirleri bakımından eksik ve tehlike arz eden bölümler panel çit ve demir parmaklıklar kullanılarak önlemler alınmış, tehlike en aza indirilmiştir. Bina içinde konferans salonu, Atatürk köşesi, sınıf isimlikleri, sınıf panoları, sınıf ve idari odaların perdeleri, askılıklar, koridor yazıları ve en son da Belediye Başkanımız, hayırseverler ve velilerimizin destekleriyle toplam 19 adet projeksiyon cihazı da alınarak 19 sınıfımızın tüm eksiklikleri tamamlanmış öğretmen ve öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur." dedi. 

PLAKET VERİLDİ

Okul Müdürü Durak, okula maddi ve manevi destekte bulunan Kapaklı Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere olmak üzere tüm hayırseverlere, velilere ve emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür etti. Daha sonra, okulun tanıtım videosu izlendi. Okul öğretmenleri Bülent Sevil ve Rıdvan Erkek’in müzik dinletisinin ardından sınıfların teknolojik malzeme donanım ihtiyacını ve diğer sınıfların ihtiyacını karşılayan hayırseverlere protokol üyeleri tarafından günün anısına plaket verildi.   

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU