AFAD gönüllülerine bilgilendirme yapıldı

Tekirdağ Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından, afet tehlikelerine karşı vatandaşlar afet ile acil durumlara karşı daha dirençli hale getirmek ve gerektiğinde profesyonel ekiplere destek sağ

GÜNDEM 29.11.2019 13:43:00 0
AFAD gönüllülerine bilgilendirme yapıldı

Afet Gönüllüleri Projesi kapsamında gerçekleştirilen tanışma toplantasında; Malkara Belediye Meclis Üyesi Nuran Başkütük, Malkara Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özer, Malkara Kent Konseyi Başkanı Hasan Akçay ve Yüretme Kurulu Üyeleri, AFAD yetkilileri ile personelleri, muhtarlar ve vatandaşlar yer aldı.

“GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMALIYIZ”

Malkara içinde bulunduğu deprem fay hattının yaratacağı olası bir deprem veya doğal afete hazır olmanın önemine değinen Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özer; “Teknolojik açıdan ilerledikçe doğal afetlerden daha az etkilenmekte ancak bu sefer de teknolojik afetlere maruz kalmaktayız. Bunun yanından doğal afetlerin etkisi ise bir türlü sıfıra indirilememektedir.Bu yüzden afetlerle birlikte yaşamaya alışmalı ve hem engellenmesi için hem de zararlarından korunmak için gerekli eğitim ve tedbirleri almalıyız.“ diyerek toplantıya katılanlara teşekkür etti.

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ”

Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özer'in ardından konuşma yapan Malkara Kent Konseyi Başkanı Hasan Akçay; “Gönüllü Tanışma Toplantısı davetimize karşılık vererek bizimle burada olan Malkara'lılara teşekkür ederim. Yaşanabilecek afetlere duyarlı olmalıyız ve alınacak önlemleri iyi bilmeliyiz. Bizler Kent Konseyi olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız.“ dedi. Tanışma toplantısına yoğun ilgi gösteren Malkaralılar, doğal afet ve deprem hakkında yapılan ankete katılarak, AFAD Gönüllüsü Tanıtım Sunumu ile bilgilendirildiler. AFAD Gönüllüsü olmak isteyen vatandaşlar e-Devlet Kapısı üzerinden Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Gönüllülük Başvurusu ve Takibi üzerinden kayıt yaptırabilirler.

Haber / Murat YAYIN