Minikler, öğretmenleri ile turşu yaptı

Ergene Belediyesi Beren Bebek Çocuk Akademisi'ndeki minikler öğrenciler öğretmenleri ile birlikte turşu yaptılar.

GÜNDEM 29.11.2019 13:12:00 0
Minikler, öğretmenleri ile turşu yaptı

Günlük yaşam becerileri etkinliği kapsamında öğretmenleri ile birlikte turşu yapan minikler ilk defa turşu yapmanın heyecanını yaşadılar.

"MİNİKLER EĞLENCELİ DAKİKALAR YAŞADILAR"

Minikler yaptıkları turşuları evlerine getirdiler. Ergene Belediyesi'nden turşu yapma etkinliği ile ilgili yapılan açıklamada, "Sofralarımızda yer alan ve severek tüketilen bir gıda olan turşu özellikle kış aylarının vazgeçilmezlerindendir. Bu çok sevilen gıdayı günlük yaşam becerileri etkinliği kapsamında Ergene Belediyesi Beren Bebek Çocuk Akademisinde bulunan minikler öğretmenlerinin nezdinde yaptılar. Mevsim sebzelerini özenle seçen minikler, kavanozlara dikkatli bir şekilde malzemeleri koydular. Sarımsaklarını atıp tuzla sirkeli suyunu ekleyip olgunlaşması gerektiğini öğrendiler. Hem üretime teşvik eden hem de günlük yaşam becerisi kazandıran etkinlikle minikler eğlenceli dakikalar yaşarken, kendi kurdukları turşu ile kışa hazırlanmanın mutluluğunu yaşadılar." denildi. 

"BU TÜR ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK"

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, minikleri sosyal hayata hazırlamak, çocuklara günlük yaşam becerisi kazandırmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerimi ifade ederek, "Bu tür etkinlikler minik öğrencilerimize de kişisel özgüven oluşturmakla birlikte oldukça neşeli zaman geçirmelerini de sağlıyor. Öğrencilerimizin yaşam boyu öğrenen bireyler olmalarını, güvenli, eğlenceli, özgürce hareket edebildiği bu güzel ortamda başkalarıyla ve kendi başlarına keşfederek, oynayarak, deney yaparak, uygulayarak ve duyu organlarını etkili kullanarak öğrenme yetkisini kazanmasını hedefliyoruz. Çocuklarımızın gelişimlerine katkı sağlayacak bu tür etkinliklerimiz Ergene Belediye Beren Bebek Çocuk Akademimizde devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Haber / Emre BOZ