"Amacımız bölgemizi tohumculuk merkezi yapmak"

Yeni kurulan Trakya Tohumcular Derneği, Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Derneği Konferans Salonu'nda basın açıklaması yaptı. Toplantıda konuşan derneğin kurucu başkanı İbrahim Toruk, "Amacı

GÜNDEM 28.11.2019 17:28:00 0
"Amacımız bölgemizi tohumculuk merkezi yapmak"

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin'in de katıldığı basın toplantısında konuşan derneğin kurucu başkanı İbrahim Toruk, "Üzülerek şunu söylemek zorundayım ki tohumlar üzerine fazlasıyla bilgi kirliliği mevcut. Bizim kuruluş amaçlarımızdan biri de bu bilgi kirliliğini temizlemek. Bize kurulma aşamasında destek veren 72 firmamıza çok teşekkür ederiz. Ayrıca desteğini bize her zaman sunan Mahmut Şahin’e de çok teşekkür ederim. Bölgemiz tarım açısından çok gözde bir bölge. Bunu da göz önünde her zaman bulunduruyoruz." dedi.

 

"AMACIMIZ BÖLGEMİZİ TOHUMCULUK MERKEZİ YAPMAK"

 

Trakyalı yatırımcıların bölgeye destek çıkmadığını söyleyen Toruk, "Biz Trakya Tohumcular Derneği olarak firmaları seçerken de bu bölgede iş yapıp vergisini bu bölgeye yatırıyor olmasına özen gösteriyoruz. Amacımız bölgemizi Türk ve dünya tohumculuğunun merkezi haline getirmektir.” dedi. Toruk, tohumculuğun stratejik önemini, Türk Tohumculuğunun dünyadaki yerini ve Trakya Tohumcular Derneği olarak hedeflerinden de bahsetti.

 

"ÇOK DAHA BAŞARILI İŞLERDEN BAHSEDİYOR OLACAĞIZ"

 

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Bölgemiz toprak verimi açısından ülke ortalamasının çok üstünde ama bu tabi ki yeterli değil. Biz yıllar önce bu konuları konuşuyorduk. Başkanımın da dediği gibi böyle bir dernek sayesinde firmalarımız birleşmiş oldu. Böyle talep ve dertlerimizi gerekli yerlere iletmek olsun sizin gibi basının karşısına geçmek olsun çıkabilmek çok daha anlamlı oluyor. Bu bir elin nesi var iki elin sesi var gibi bir şey yani. Bir araya gelindiğinde güç, Ar-Ge gücü, lobi yapabilmek gibi konular daha etkili olacaktır." şeklinde konuştu.

 

Haber / Buse SERİN