Bakan Dönmez: Artık 81 ilde doğalgaz kullanılıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Doğal Gaz Dağıtım Sektörü Toplantısı"nda, 2002'de Türkiye'de 5 büyükşehirde doğal gaz kullanıldığını, bugün artık 81 il ve 531 ilÃ

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 28.11.2019 15:45:00 0
Bakan Dönmez: Artık 81 ilde doğalgaz kullanılıyor

Doğal gazda artık arz güvenliği sıkıntısı yaşanmadığına işaret eden Dönmez, "Yer altı depolama ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) depolama tesisleriyle 30-35 günlük doğal gaz talebimizi karşılayabilecek kapasitedeyiz. Yaklaşık 4 milyar metreküplük depolama kapasitemiz konut tüketimimizin yüzde 35'ini karşılayabilecek seviyede." diye konuştu.
Dönmez, Türkiye'de doğal gaz talebinin yüzde 23'ünün LNG'den karşılandığını ve küresel LNG ithalatının yüzde 2,2'sinin Türkiye tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.
Türkiye'nin enerji talebinin giderek arttığının altını çizen Dönmez, "Doğal gaz, dışa bağımlı olduğumuz bir kaynak ancak Türkiye'nin doğal gazda merkez ülke olmasının önünde bir engel değil. Gelişmiş bir depolama sistemini aşama aşama inşa ediyoruz, yeni boru hatlarıyla kaynak ve güzergah çeşitliliği sağlıyoruz, Organize Toptan Doğal Gaz Satış Piyasası ile bölgede liberal bir piyasanın temellerini sağlam bir şekilde kurguluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.