Başkan Akay: O fotoğraf doğru olmadı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Tekirdağ'ın 11 ilçesine yapılacak olan yatırımlarla ilgili geçtiğimiz gün imzalanan protokole ilişkin konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ?

GÜNDEM 28.11.2019 16:26:00 0
Başkan Akay: O fotoğraf doğru olmadı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Tekirdağ’ın 11 ilçesine yapılacak olan yatırımlarla ilgili geçtiğimiz günlerde Ankara’da Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ve Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan’ın katılımıyla imzalanan protokole ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

“BİZİ BURAYA MİLLET GETİRDİ”

Akay “Çerkezköy’e yatırım tabi ki yapılsın. Yapılması için Ümit başkan ile de görüşüyoruz. Ama Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 11 ilçeye yapılacak olan yatırımlarla ilgili protokol imzalanıyor. Ama 3 tane belediye başkanı orada, diğerleri yok. Ben bunun doğru olmadığını düşünüyorum. Bunu eğer doğru tarif edecek biri varsa tarif etsin. Bizi de buraya kuşlar getirmedi, millet getirdi. Ben buraya atamayla gelmedim. O nedenle bana göre o fotoğraf doğru olmadı ama takdir bakanlığın. Biz yapılan yatırımdan Allah razı olsun deriz” dedi. 

“YER BULUNUR”

“Yer noktasında bir desteğiniz olacak mı?” sorusuna da cevap veren Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yer noktasında Ümit Başkanla bir defa görüştüm. Belediyeye ait yerlerin kısıtlı olduğunu söyledim. Yüzme havuzu yapacak bakanlık. ‘Çerkezköy’de zaten yüzme havuzuna başlandı. Bu seneki programa koyduk. Başka bir şeye dönüştürebilir miyiz’ dedim. Bakanlıkta yüzme havuzu varmış. Kızılpınar’a yüzme havuzu yapalım demişler. Kızılpınar’da mera alanının altında bir yerden bahsettik. Biraz uzak dediler. Trakyum’un olduğu yeri istediler ama bizim oraya dair hedeflerimiz var. Zaten Çerkezköy Belediyesi’ne Kızılpınar’da kala kala o alan kalmış. Şuanda zaten taslak olan bir yer var. Kızılpınar lise kampus alanının hemen kıyısı. Yer bir şekilde bulunur” dedi. 

“ESAS İHTİYAÇ FUTBOL SAHASI”

Akay “Spor Bakanlığı gelip ‘biz ne yapalım neye ihtiyaç var, ona göre bir yatırım yapalım’ dese talepleri dile getiririz. Ama ‘elde yüzme havuzu var, yüzme havuzu yapacağız’ deniliyor. Yüzme havuzunu Çerkezköylüler kullanacak. 1 tane yapılıyor. Yüzme havuzu nokrasında 2’ncisinin Kızılpınar’da yapılacak olması doğru olabilir. Kızılpınar’a bir şey yapılacaksa bana göre ilk yapılması gereken kapalı spor salonudur. Çerkezköy’e biz bir tane yaptık, bir tane bakanlığın var. Çerkezköy’de şuanda esas ihtiyaç futbol sahası. Bir tane var İstasyon’da. Başka da yok. 5 tribünlü bir futbol sahası programa alınmış ama talep o değildi. En az 3 bin kişilik tribünlü bir stat talebimiz vardı. Yeri de orada hazır” dedi. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU