İyi günler bizimle gelecek

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle Marmara Haber Gazetesi'ni ziyaret ederek partilerinin siyasi ç

GÜNDEM 27.11.2019 18:09:00 0
İyi günler bizimle gelecek

Gazeteci Şaban Kardeş ile görüşen İYİ Parti İl Başkanı Sertaç Alkaya ve beraberindeki heyet, İYİ Parti’nin çalışmalarını anlatırken, üye sayılarından ve hedeflerinden de bahsetti. Ziyarette konuşan İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, millet ittifakının günden güne güçlendiğini ve şuanda seçim olursa iktidarın biteceğini dile getirerek, "Ciddi anlamda oy kaybettiklerini kendileri de görüyorlar. Taban şuanda MHP'siz hiçbir şey olmadığını, AK Parti'nin ciddi bir oy kaybettiğini gösteriyor." dedi. 

"APAR TOPAR BİR SEÇİME GİRDİK"

İl Başkanı Alkaya, "Genel başkanımızın mitinglerinin çöp kamyonlarıyla engellendiği bir süreçten geçip çok şükür bugün 39 tane milletvekili ile mecliste yer aldığımız sürece geldik. Demek ki halkımız bizden bir ışık bekliyor. Daha partilileşme sürecimizi, kurumsallaşma yapımızı tam oluşturamadan apar topar bir seçime girdik. Burada Türkiye'nin alışık olmadığı bir ittifak sürecini biz tabanda yaymaya çalıştık. Ufak tefek aksaklıklarımız oldu fakat Tekirdağ'da baktığınız zaman millet ittifakı olarak güzel kazanımlar elde ettiğimizi gördük. Bunun devamlılığı açısından da sayın genel başkanımızın başlatmış olduğu üye kampanyaları ile bizler de sahaya indik.” dedi. 

"CİDDİ BİR ÜYE KAMPANYASI BAŞLATTIK"

Tekirdağ'da Yargıtay'dan onaylı 2 bin 700 üyelerinin olduğunu, 600 üyenin de Yargıtay’dan onay beklediğini söyleyen Alkaya, “Toplamda 3 bin 300 üyemiz var” dedi. Çerkezköy’de yerel seçimlerde aday belirleme sürecinde 'bu benim desteklediğim aday değil’ diyen bazı kişiler ile meclis üyesi olmak isteyip de olamayan bazı kişilerin partiden ayrıldığını anımsatan Alkaya, “Biz ciddi bir üye kampanyası başlattık. Her türlü siyasi baskının, ekonomik baskının olduğu, vatandaşın 'aman ben üye olmayayım, çocuğumu işten çıkarmasınlar' korkusunun olduğu bir süreçti” dedi. 

"HUKUKA GÜVEN SARSILDI"

Türkiye'de vatandaşın adalete güveninin sarsıldığını söyleyen Alkaya, "Hukuka güven sarsıldı. Devlete güven kalktı yerine korku geldi. Bunun Trakya bölgesinde en fazla hissedildiği yer Çerkezköy. Fabrika sahipleri otomatikman iktidarla ilişkilerinin bozulmasına sebep olacak personelleri işten çıkartıyor. Seçim çalışmalarında fotoğraf çektiren insanların fişlendiğini biz duyduk. Bizim hedefimiz şu; iktidarın artık vatandaşın isteğine karşılık veremediğini göstermek, bu iktidarın yıkılabilirliğini hissettirmek. Vatandaşı artık aydınlatmamız lazım, bizlerin iyi insan olduğunu göstermemiz lazım." dedi.

"TAKDİR HALKIMIZIN, HEDEFİMİZ BÜYÜK"

İYİ Parti Tekirdağ Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Fahrettin Özzade ve Çerkezköy Belediye Meclis üyesi Dilek Köksal’ın da yer aldığı ziyarette konuşan İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin de, sürekli sahada olduklarını, vatandaşlara ulaşarak kendilerini ifade edebilme gayretinde olduklarını söyledi. Yerel seçimlerde yaptıkları ittifak çerçevesinde belediye başkanlığı sürecinde de yakalanan başarıya katkı sağladıklarını kaydeden Erseçkin, seçimde millet ittifakı kapsamında CHP listesinden Çerkezköy Belediye Meclisi’ne giren Dilek Köksal’ın da dün itibariyle İYİ Parti’ye döndüğünü ifade etti. Güzel bir sistem kurduklarını belirten Erseçkin, Tekirdağ'da İYİ Parti’de tek kadın ilçe başkanı olarak ekip arkadaşları ile sahada olmanın avantajını yaşadığını ifade ederek “Sanırım genel başkanımızın da kadın olması ilçe nezdinde 1-0 önde olmamızı sağlıyor. Biz de elimizden gelen gayretle çalışıyoruz. Hep birlikte haftalık toplantılarımız ile yol almaya çalışıyoruz. Takdir halkımızın. Bizlerin siyasetteki niyetimiz iyi, hedefimiz büyük.” dedi. 

Haber / Buse SERİN