Üyeler 'Yılmaz' dedi

Kapaklı'daki Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri, İlçe Kongresi öncesi, ilçe başkanını seçecek olan delegeleri belirledi. Hafta sonu 14 mahallede düzenlenen delege seçimlerinde İlçe Başkan Adayları Erdin?

GÜNDEM 24.11.2019 19:55:00 0
Üyeler

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda ilçe kongresinde oy kullanacak olan delegeler hafta sonu yapılan seçimle belirlendi. Seçimler hafta sonu 2 gün boyunca devam ederken, 14 mahallede ayrı sandık kuruldu. Seçimlerde bin 830 delegeden bin 238’i oy kullanırken, seçime katılım yüzde 67 oldu. Kullanılan oyların 6’sı geçersiz sayıldı. 

 

 

14 MAHALLEDE 204 DELEGE SEÇİLDİ

Pınarca, Karaağaç, Kazım Karabekir, Mimar Sinan, Fatih, Karlı, Uzunhacı, Bahçeağıl ve Yanıkağıl Mahallelerinin delege seçimi cumartesi günü yapılırken, Cumhuriyet, Atatürk, İsmetpaşa, İnönü ve Bahçelievler Mahallelerinin delege seçimi ise Pazar günü yapıldı. Yapılan seçimlerden Cumhuriyet Mahallesi’nden 45, Atatürk Mahallesi’nden 37, İsmetpaşa Mahallesi’nden 35, İnönü Mahallesi’nden 30, Bahçelievler Mahallesi’nden 19, Yanıkağıl Mahallesi’nde 8, Pınarca Mahallesi’nde 6, Fatih Mahallesi’nden 4, Karaağaç Mahallesi’nden 4, Kazım Karabekir Mahallesi’nden 4, Mimar Sinan Mahallesi’nden 3, Bahçeağıl Mahallesi’nden 3, Karlı Mahallesi’nden 3, Uzunhacı Mahallesi’nden 3 delege belirlendi. 

FATİH MAHALLESİ’NDE AKGÜN’ÜN LİSTESİNE OY ÇIKMADI

Yanıkağıl Mahallesi’nde Zafer Akgün’ün listesi 28, Erdinç Yılmaz’ın listesi 22 ve Değer Koç’un listesi 5 oy alırken, Pınarca Mahallesi’nde Erdinç Yılmaz’ın listesi 22, Zafer Akgün’ün listesi 18 ve Değer Koç’un listesi 7 oy aldı. Fatih Mahallesi’nde Erdinç Yılmaz’ın listesi 10, Değer Koç’un listesi 2 oy alırken, Zafer Akgün’ün listesine ise oy çıkmadı. Karaağaç Mahallesi’nde Erdinç Yılmaz’ın listesi 6, Değer Koç’un listesi 3 ve Zafer Akgün’ün listesi 2 oy alırken, Kazım Karabekir Mahallesi’nde de Erdinç Yılmaz’ın listesi 8, Zafer Akgün ile Değer Koç’un listeleri 3’er oy aldı. 

BAHÇEAĞIL VE UZUNHACI’DA ERDİNÇ YILMAZ’IN LİSTESİNE OY ÇIKMADI

Mimar Sinan Mahallesi’nde Erdinç Yılmaz’ın listesi 8 oy, Değer Koç ve Zafer Akgün’ün listeleri 2’şer oy alırken, Bahçeağıl Mahallesi’nde de Değer Koç’un listesi 10, Zafer Akgün’ün listesi 5 oy aldı. Karlı Mahallesi’nde 14 oyun tamamını Zafer Akgün’ün listesi alırken, Uzunhacı Mahallesi’nde de Değer Koç ve Zafer Akgün’ün listeleri 2’şer oy aldı. Uzunhacı Mahallesi’nde Erdinç Yılmaz’ın listesine ise oy çıkmadı. 

CUMHURİYET MAHALLESİ’NDE KIRMIZI LİSTE

Cumhuriyet Mahallesi’nde Erdinç Yılmaz’ın kırmızı listesi 126, Değer Koç’un mavi listesi 110 ve Zafer Akgün’ün sarı listesi 72 oy alırken, Atatürk Mahallesi’nde de Erdinç Yılmaz’ın listesi 95, Değer Koç’un listesi 83 ve Zafer Akgün’ün listesi 60 oy aldı. İsmetpaşa Mahallesi’nde Erdinç Yılmaz’ın listesi 103, Değer Koç’un listesi 76 ve Zafer Akgün’ün listesi 69 oy alırken, İnönü Mahallesi’nde Zafer Akgün’ün listesi 81, Değer Koç’un listesi 59 ve Erdinç Yılmaz’ın listesi 45 oy aldı.  Bahçelievler Mahallesi’nde Erdinç Yılmaz’ın listesi 32 oy alırken, Zafer Akgün’ün listesi 18, Değer Koç’un listesi de 18 oy aldı. 

“BU SEÇİMİN KAYBEDENİ YOK”

Sonuçların belirlenmesinin ardından açıklama yapan CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, parti olarak güzel bir süreç yaşadıklarını ifade etti. Sandığa gelerek oy kullanan tüm üyelere teşekkür eden Seçkin, bu seçimin kaybedeninin olmadığını, kazananın CHP olduğunu kaydetti. Kim kazanırsa kazansın yanında olacaklarını ve ellerinden gelen desteği vereceklerini kaydeden Seçkin, seçimlerin Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Kapaklı’ya hayırlı olmasını temenni etti. 

“BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Seçim sonuçlarının ardından duygusal anlar yaşayan Erdinç Yılmaz da çok güzel bir seçim çalışması yaptıklarını belirterek tüm adayları tebrik etti. Birbirlerini kırmadan seçim çalışması yürüttüklerini kaydeden Yılmaz, farklı kulvarlarda çalıştıklarını fakat büyük bir aile olduklarını belirtti. Kazananın Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu söyleyen Yılmaz, “Herkese teşekkür ediyorum. Sizlerin sayesinde kazandık” dedi. Bu seçimi kaybedenin olmadığını, demokrasinin kazandığını söyleyen Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını en yukarıya götürmek için burada olduklarını belirtti. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU