Bağımlı olma, özgür ol

Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri önünde "Bağımlı olma, özgür ol" konulu fotoğraf sergisi düzenlendi. Bağımlılıkla mücadele nok

GÜNDEM 21.11.2019 15:25:00 0
Bağımlı olma, özgür ol

Saadet Partisi Tekirdağ İl Başakanlığı ve Çerkezköy İlçe Teşkilatı,  “Bağımlı olma, özgür ol” konulu bir resim sergisi düzenledi. Sergiyle ilgili açıklama yapan Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi, “İlçelerimizi dolaşıyoruz. Bizim bir derdimiz var. Bölgemizde maalesef bağımlılık had safhada. Madde bağımlılığı, alkol bağımlılığı, sigara bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı. Tekirdağ genelinde binlerce öğrencimiz maalesef küçük yaşlarda bunlarla muhatap olmak zorunda kalıyor.  Biz bir farkındalık oluşturmak için, bu konuya dikkat çekmek için böyle bir çalışma yapıyoruz. Fotoğraf sergisi düzenliyoruz. Basın açıklaması yapıyoruz. Broşür, bildiri dağıtıyoruz. Sosyal medyada paylaşımlarda bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın yoğun olarak gelip gittiği pazaryerleri, AVM’ler, meydanlarda bu çalışmayı yaparak bu yöne dikkat çekmek istiyoruz” dedi. 

“KONFERANSLAR SERİSİ İLE VATANDAŞLARIMIZI BİLİNÇLENDİRECEĞİZ”

Önümüzdeki günlerde de konferanslar serisi ile vatandaşları, aileleri bilinçlendireceklerini söyleyen Vakitçi “Çocuklarımızı nasıl muhafaza edebiliriz, nasıl sağlıklı nesiller inşa edebiliriz, geleceğimizi nasıl inşa edebiliriz bunun derdindeyiz. Gelecek nesillere faydamızın olması için böyle bir çalışma yapıyoruz” dedi.  

“ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT”

Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Gündoğan da,  bağımlılık ve zararlı alışkanlıklar ile alakalı farkındalık oluşturmak istediklerini ifade etti. 50 yıldır yılmadan mücadele ettiklerini söyleyen Gündoğan, “’Önce Ahlak ve Maneviyat’ ilkemiz gereği, gençliğimizi madde, alkol ve teknoloji bağımlılığından ve zararlı alışkanların pençesinden kurtarmak ve onlara kendi değerlerimize bağlı olmayı ve bu değerlere bağlı kalarak bir yaşam sürdürmelerini öğütlüyor ve öğretiyoruz. Maalesef içinde bulunduğumuz ekonomik durum neticesinde anne işte, baba işte, çocuk da sokaktadır. Bu durum evlatlarımızın, anne baba sevgisinden ve ilgisinden uzak, kontrolsüz yetişmesine neden oluyor” dedi. 

“EN ÇOK İHLAL EDİLEN DÜZENLEME”

Türkiye’nin uyuşturucu, sigara, alkol gibi zararlı maddelere erişimin en kolay olduğu ülkeler arasında yer aldığını, bu erişimin son yıllarda daha da kolaylaştığını kaydeden Gündoğan, anne babaların aleni sigara içmesinin, çocukların uyuşturucu kullanmaya başlamasının etkilediğini kaydeden Gündoğan, Alkol bağımlılığın üniversite yıllarında aileden ve koruyucu çevreden uzakta başladığı ve sonrasında da devam ettiğinin anlaşıldığını kaydeden Gündoğan, yapılan araştırmalar sonucu eğitim sürecinde stresli olan ve aşırı sorumluluk yüklenen gençlerin, eğitimsiz gençlere göre daha çok alkole eğilim gösterdiklerinin ortaya çıktığına dikkat çekti. Anayasanın 58.maddesinde ‘alkolizm, uyuşturucu bağımlılığı, suçluluk, kumar gibi temelde bazı olumsuz durumlardan gençlerin korunması’ konusunun yer aldığını ancak bugün 1982 Anayasası’nda en çok ihlal edilen düzenleme olarak göze çarptığını ifade eden Gündoğan, iddaa, spor toto, at yarışı, milli piyango gibi kumar benzeri kötü alışkanlıkların devlet eliyle organize edilmesi, teşviki ve devletin kazanç sağlaması karşısında, devlete böyle bir ödevin verilmiş olmasının da büyük bir tezat olduğunu vurguladı. 

“ZARARLI ALIŞKANLARLA MÜCADELE NOKTASINDA YETERSİZ KALIYOR”

Anayasa maddesinde geçen “alkol düşkünlüğünden koruma” ifadesi ile alkol tüketiminin düşkünlüğe varmayan boyutunun anayasal açıdan serbest bırakıldığını, bu maddenin kendi içinde çeliştiğini söyleyen Gündoğan, alkol tüketiminin azı ile başlayan durum sorunlu görülmezken düşkünlük haline gelmesi halinde devletin gençliği korunması ödevinin devreye girdiğini kaydetti. Düşkünlük boyutuna vardıktan sonra gençliğin korunmasından değil tedavisinden bahsedilebileceğini dile getiren Gündoğan, bu nedenle alkol boyutundaki bu düzenlemenin de sorunlu olduğunu kaydetti. Devletin uyuşturucu maddeler konusundaki görevinin gençliği sonuçlardan koruyarak izole etmek değil; üretimi, ticareti, sevkiyatı, dış destekleri gibi sebeplerin ve kaynakların kendisiyle mücadele ederek toplumun tümünü ilgilendiren bu illetten kurtarmak olduğunu vurgulayan Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Gündoğan, “Anayasadaki gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması ile ilgili maddeler, zararlı alışkanlarla mücadele noktasında yetersiz kalmaktadır” dedi. 

“BAĞIMLILIK NESLİMİZİ İFSAD EDİYOR”

Teknoloji bağımlılığının da önemli bir sorun olduğunu vurgulayan Gündoğan, “Nüfusuna oranla ülkemizdeki teknoloji bağımlılığı ilk sıralardadır. Her türlü bağımlılık neslimizi ifsad etmektedir. Toplumumuzun temel yapı taşı ailenin köküne adeta dinamit döşenmektedir. Toplumuzu ve neslimizi irşada ve iflasa sürükleyen bu saldırılara karşı topyekun millet olarak mücadele etmemiz, bilinçli olmamız, organize olmamız şarttır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 58. Maddesinde yer alan “…Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.” ilkesi gereği hükümeti ve yetkili organları Anayasa’nın gereklerini yapmaya davet ediyoruz. Çünkü devlet milletinin mal, can, akıl, nesil ve din emniyetini muhafaza etmek mecburiyetindedir” dedi. Saadet Partisi Tekirdağ il Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi, Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Gündoğan, Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Mehmet Kalyon, partililer ve Anadolu Gençlik Derneği temsilcilerinin katıldığı fotoğraf sergisinde, fotoğraflar ve dövizlerle bağımlılığa dikkat çekildi. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU