Trakya Üniversitesi Fuat Sezgin'i andı 

Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı ilan edilen 2019 yılında, Trakya Üniversitesi, farklı etkinliklerle Prof. Dr. Fuat Sezgin'i anıyor. Bu kapsamda Trakya Üniversitesi Medeniyetler Arası ?

GÜNDEM 21.11.2019 11:25:00 0
Trakya Üniversitesi Fuat Sezgin

Ziyarette, topluluk üyeleri, Türk-İslam ve dünya tarihindeki bilim insanlarının özgeçmişleri ve eserlerini inceledi. Bilim insanlarının ortaya koyduğu eserlerin günümüze etkilerinin tartışıldığı ziyarette, İslam dünyasının bilimler tarihine katkıları, ortaya konan eserlerin dünden bugüne etkileri ve geleceğe ışık tutan yönleri vurgulandı ve genç neslin kendi değerlerine sahip çıkması adına bir farkındalık yaratıldı.

KABRİNİ ZİYARET ETTİLER

İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’nde, Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Genel Sekreter Prof. Dr. Cevdet Kılıç tarafından “İslam Bilim ve Teknolojisi: Prof. Dr. Fuat Sezgin’i Anlamak ve Eserlerini Yorumlamak” konulu ders verildi. Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in “Tanınmayan Büyük Çağ” isimli kitabından alıntılar ile Prof. Dr. Fuat Sezgin’in küresel felsefesi, çalışmaları ve milli değeri ile ilgili bilgi verdi. Trakya Üniversitesi, Medeniyetler Arası İletişim ve Kültür Topluluğu Koordinatörü ve Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Volkan Demiraslan da, “İslam Bilim ve Teknolojisi: El-Cezeri’yi anlamak ve eserlerini yorumlamak” konulu derste, Cezeri’nin dünya tarihindeki ilk otonom robotu yapan bilim insanı olduğuna vurguladı. Demiraslan, “Makine Yapımında Yararlı Bilgiler ve Uygulamalar” adlı eserinin bilim dünyasına nasıl ışık tuttuğu ile ilgili bir sunum da yaptı. Müze etkinliği ve verilen derslerin ardından Prof. Dr. Cevdet Kılıç ve Öğr. Gör. Volkan Demiraslan’ın gözetiminde Medeniyetler Arası İletişim ve Kültür Topluluğu öğrencileri, Merhum Prof. Dr. Fuat Sezgin’in kabrini ziyaret etti. 

Haber / Buse SERİN