5 bin kişinin katılımıyla yağmur duası yapıldı

Beklenen yağmurların yağmaması nedeniyle çiftçiler Malkara Kavakçeşme Mahallesi'nde yağmur duası için toplandı. Kavakçeşme merasında gerçekleştirilen duaya, Balabancık, Ballı, Kavakçeşme, Ã??

GÜNDEM 20.11.2019 14:36:00 0
5 bin kişinin katılımıyla yağmur duası yapıldı

Duaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkan Vekili Ramis Özeren, Siyasi Parti İlçe başkan ve temsilcileri, Muhtarlar Deneği Başkanı Bilal Temurtaş, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Malkara Müftülüğü’ne bağlı imam hatipler tarafından Kur’an okunup, yağmur duası edildi. Dua sonrasında katılanlara yaklaşık 30 kazan etli pilav ve ayran ikramında bulunuldu.

‘İNŞALLAH DUALARIMIZ KABUL OLUR’

Balabancık Mahalle Muhtarı Nejat Engin yaptığı açıklamada “Bugün burada toplanmamızın sebebi Trakya bölgesinde yağmurların yağmaması nedeniyle çiftçilerimiz zor durumda ekilen buğdaylarımız ekinlerimiz tarlada yağmur beklemekte. Bizde buna istinaden 12 mahalle toplandık. 12 mahallenin öncülüğünde kavakçeşme meramızda bugün yağmur duasına çıktık. Yüce rabbimizden dualarımızın kabul olmasını diliyoruz. Yağmur duamızın ardından pilav ve ayran ikramımız yapılacak. Ne kadar çok ellerimizi gökyüzüne açarsak o kadar da rahmetin yağacağına inanıyoruz.” dedi.

‘ALLAH DUALARIMIZI KABUL EDECEK VE YAĞMURA KAVUŞACAĞIZ’

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, “Malkara’dan bugün buraya katılan köylerden veya merkezden hanımefendiler, beyefendiler Allah’ın selamı ve bereketi üzerinize olsun. Çok şiddetli yağmurun beklendiği günlerdeyiz. Ama inanıyorum ki yakın zamanda Allah dualarımızı kabul edecek ve yağmura kavuşacağız. Ben sizlerin yanında olmak ve dualarınıza iştirak etmek ve dua etmek için buraya geldim. Hepinize bol bereketli günler diliyorum. Allah dualarınızı kabul etsin. Yağmurun bereketini bekliyoruz.” dedi. 

Haber / Murat YAYIN