Afet gönüllülerinin sayısı giderek artıyor

Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında yürütülen Tekir

GÜNDEM 17.11.2019 13:54:00 0
Afet gönüllülerinin sayısı giderek artıyor

Malkara Halk Eğitimi Merkezi toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme eğitimine Tekirdağ Afet ve Acil Durum İl Müdürü Recep Erol, Afet ve Acil Durum Şube Müdürü Aslan Mehmet Çoşkun, Malkara İlçe Kent Konseyi Başkanı Hasan Akçay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Jeoloji Mühendisi Caner Melih Yılmaz, Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü UMKE Birim Sorumlusu Erol Ketenci, Malkara Mahalle Muhtarları, Malkara Kaymakamlığı ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi personelleri ile gönüllü vatandaşlar katıldı.

‘GÖNÜLLÜLER HER GEÇEN GÜN ARTIYOR’

AFET Gönüllülerine yönelik tanıtım ve bilgilendirme toplantısında konuşan Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol, “Tekirdağ genelinde şuanda afet gönüllüleri var. Bu afet gönüllülerinin sayısı her geçen gün giderek artıyor” dedi. 

‘5’ ER KİŞİLİK GÖNÜLLÜ KAYDININ YAPILMASI HEDEFLENMEKTEDİR’

İl Müdürü Recep Erol sözlerine şöyle devam etti. “Tekirdağ Afet Gönüllüleri (TAG) Projesi ile; afet ve acil durumlara yönelik Tekirdağ halkımızda afetlere karşı farkındalık oluşturulması, afetlerin altın saatleri dediğimiz ilk 72 saat süresince halkın doğru bir şekilde yönlendirilmesi,  profesyonel ekiplere destek olunması, bulundukları mahallelerde bireysel müdahalenin hayata geçirilmesi hedeflenmiştir. Proje ile Tekirdağ İlimizde güçlü bir afet gönüllü sistemi oluşturularak gönüllülük bilincinin yaygınlaştırılması sağlanacaktır. Mahalle Muhtarlarımızın öncülüğünde her mahalleden en az 5’ er kişilik gönüllü kaydının yapılması hedeflenmektedir. Afet gönüllülerin eğitimleri teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecektir.” 

‘KÜÇÜK BİR ATEŞ YAKTIK VE BU ATEŞ YAYILARAK DEVAM ETSİN’

Böyle bir durumda panik yapılmamasını isteyen Erol “Böyle bir durumda elimiz ayağımıza dolaşıyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bir deprem olacak ama bu ne zaman olacak nerede olacak bunu bilemiyoruz. Burada bize düşen görev hazırlıklı olmak lazım. Bizde bu çalışmalarımızı gerçekleştirmek için bugün Malkara ilçemize geldik. Bugün burada küçük bir ateş yaktık ve bu ateş yayılarak devam etsin. Bu sadece AFAD konusunda değil. Diğer konularda da tanışırsanız bu sağlık gönüllüsü olur, eğitim gönüllüsü olur. Yani bir sosyal projenin içerisinde olun. Karşılıksız bir iş yapın bu çok önemlidir.” dedi. İl Müdürü Recep Erol’un konuşmasının ardından katılımcılara slayt destekli acil durumlar hakkında genel bilgilendirme yapıldı.

Haber / Murat YAYIN