Ordulular Derneği'nde Tokuç dönemi

Kısa bir süre önce Gazi Osman Paşa Mahallesi Sezer Sokak'taki yeni yerine taşınan Çerkezköy Ordulular Derneği'nin Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı. 3 yıldır dernek başkanlığı gör

GÜNDEM 17.11.2019 12:02:00 0
Ordulular Derneği

Çerkezköy Ordulular Derneği’nin olağanüstü genel kurulu dün saat 10:00’da dernek binasında yapıldı. Kongre öncesi dernek üyeleri kahvaltıda bir araya geldi. 

KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİLER

Kahvaltının ardından düzenlenen Olağanüstü Genel Kurulda konuşan dernek eski başkanlarından Beytullah Coşkun “Derneğimiz 9 yıl önce kuruldu. Şuandaki sayımız aslında tatmin edici değil. Derneğimizin yeni adresinin de öğrenilmesiyle beraber bir kez daha ivme kazandırarak önümüzdeki günlerde eski günlerimizden daha kalabalıklaşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi. 

DİVAN HEYETİ OLUŞTURULDU

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan heyeti oluşturuldu. Divan başkanlığına oybirliğiyle Çerkezköy Belediyesi Eski Meclis Üyelerinden Mikail Ünlü seçilirken, divan kurulu üyeliğine de Ahmet Sarıkoca ve Asım Gümüş seçildi. Genel Kurulda konuşan Divan Başkanı Mikail Ünlü de derneğin olağanüstü kongresinin Çerkezköy ve dernek üyeleri için hayırlı olmasını temenni etti. Başta kurucu başkan olmak üzere derneğin bugünlere gelmesinde emeği olan dernek başkanları ve yönetimlerine de teşekkür eden Ünlü “Dernekçilik zor bir iş. Rabbim inşallah bundan sonraki zorlukları hep birlikte aşmayı nasip etsin” dedi. 

FAALİYET RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ

Olağanüstü genel kurul, yönetim kurulu faaliyet raporunun görüşülmesi ile devam etti. Faaliyet raporuyla ilgili bilgi veren Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi ve dernek eski başkanlarından Beytullah Coşkun “Son 11 aylık faaliyet raporunu takdim edeceğim. Çünkü geçen yıl 12’nci ayda olağan seçim yapmıştık. O zamandan bugüne kadar 9 aileye kömür ve nakdi yardım yapılmış. 11 kişiye iş olanağı sağlanmış. 2 kez kahvaltı programı düzenlenmiş. Yaz boyunca etkinlik yapmamışız. Son4-5 ayda bir şey yaptığımız söylenemez. Bu da bizim eksikliğimiz olarak görünüyor. Bunun dışında Ömer Güner başkanın da bu konudaki çalışmaları ve gayretiyle elden gelen şekilde bir şeyler yapıldı. Yeterli midir, hayır değil. Bunu biz de biliyoruz. Bütün Orduluların desteğine ihtiyaç olduğundan daha fazlası yapılamadı. Daha fazlası yapılabilirdi. Bizim potansiyelimiz bu değil. Çerkezköy’de yaklaşık 8 bin 500 Ordulu yaşıyor ve şuandaki bulunduğumuz yer hınca hınç dolu olması ve yollara taşmamız lazım ki yönetimdeki arkadaşlarım daha şevkle, daha azimle çalışabilsin” dedi. 

“DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEK”

Derneğin kurulmasında, bu aşamaya gelmesinde pek çok kişinin emeği ve desteği olduğunu kaydeden Coşkun “Kaldığı yerden daha güçlü bir şekilde devam edeceğine ben eminim” dedi. Faaliyet raporunun oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından denetleme kurulu raporu görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. Olağanüstü genel kurul 1 yıllık tahmini bütçenin görüşülmesiyle devam etti. Tahmini bütçenin 10 bin TL olarak kabul edilmesinin ardından seçimlere geçildi. 

İŞTE YENİ YÖNETİM

Seçimlere Hüseyin Tokuç’un tek listesi ile gidildi. Hüseyin Tokuç oybirliği ile başkanlığa seçilirken, Tokuç başkanlığındaki yönetimde Nuran Yeşil, Mustafa Gediş, Aşkın Esen, Kadir Koyun, Orhan Arslan, Sefa Aydoğan, Muammer Kılıç, Temel Büyükkeskin, Yüksel Güdek ve Adem Kartal yer aldı. 

DENETLEME KURULU SEÇİLDİ

Yeni yönetimin belirlenmesinin ardından denetleme kurulu üyeleri seçildi. Denetleme Kuruluna da oybirliğiyle Mevlüt Fidan, A.Kadir Yılmaz ve Süleyman Baltacı seçildi. 

“DESTEK VERMENİZİ BEKLİYORUZ”

3 yıl dernek başkanlığı yapan ve görevi Hüseyin Tokuç’a devreden Ömer Güner, seçimin ardından yaptığı konuşmada “Derneğimiz kurulduğundan bu yana birçok etkinlik yaptık. Yapamadığımız pek çok şey de oldu. Ama elimizden geleni yaptığımıza inanıyorum” dedi. Aynı zamanda Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi olan Güner, Hüseyin Tokuç’un her zaman yanında olacaklarını ifade ederek “Daha güzel şeyler yapacağız. Sizden tek isteğimiz var. Derneğimize gelip gidelim, Hüseyin Ağabeyimizi ve yönetimi yalnız bırakmayalım. Bu derneğin yaşaması için sizlerin de destek vermenizi bekliyoruz” dedi. 

“YANIMIZDA OLUN YETER”

Yeni başkan Hüseyin Tokuç da, genel kurula katılan ve kendisine destek veren herkese teşekkür ederek “Bu zaman kadar yaptığımız güzel şeyler gibi yapamadıklarımız da oldu. Bundan sonra inşallah daha iyi olacağız. Sizlerden buraya gelmenizi istiyorum. Maddi hiçbir şey beklemiyorum. Yanımızda olun yeter” diye konuştu. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU