Bütün gayemiz üretimi artırmak

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonu'nda, KOBİ Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi (Model Fabrika) kurulup kurulmamasını değerlendirmek için Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ı

GÜNDEM 15.11.2019 18:03:00 0
Bütün gayemiz üretimi artırmak

Toplantıya Vali Yıldırım’ın yanı sıra Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Sanayi ve Verimlilik Daire Başkanı Dr. Mustafa Kemal Akgül, Vali Yardımcısı Murat Eren, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Osman Kılıç,  İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve sanayiciler katıldı.

“BÜTÜN MESELE DAHA FAZLA PAY SAHİBİ OLABİLMEK”

İyiye güzele götürebilme, değişen çağın gereklerine uyabilme bakımından pek çok gayret sarf edildiğini kaydeden Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Bütün mesele dünyadaki pastadan daha fazla pay sahibi olabilmektir. Üretimi ne kadar çok artırabilirsek, her alandaki üretimi gerek sanayi gerek tarım, hayvancılık hatta hizmet sektörü, dünyadaki pastadan daha fazla pay alabilme imkanına sahip olacağız” dedi. 

“GEREKLİ DÜZENLEMELERİ YAPABİLMEK BİZİM GÖREVİMİZDİR”

Bakanlıkların bu konuda ciddi gayret sarf ettiğini kaydeden Vali Yıldırım, “Bizler de taşrada üretimi nasıl artırabiliriz konusunun mücadelesini veriyoruz. Tabi bu konuda başat rol sanayicilerimizde, tarımsal, hayvansal üreticilerimizdedir. Bunların üretimlerini artırabilmeleri için gerekli düzenlemeleri yapabilmek tabi ki bizim görevimizdir” dedi. 

“HEPİMİZİ MUTLU EDECEK”

Zaman zaman fabrikaları dolaşıp sanayicilerle, üretimi, istihdamı artırmak için devletten beklentileri konusunda fikir alışverişinde bulunduğunu, onların önerilerini dinlediğini söyleyen Vali Yıldırım “Biz de yapılabilecek olanları yapmaya gayret ediyoruz. Üretimi artıracağız bütün meselemiz budur, tek gayemiz budur. Üretimi artırdığımızda daha müreffeh bir toplum haline geleceğiz, daha çok istihdam oluşturan bir toplum haline geleceğiz bu da hepimizi mutlu edecek” dedi. 

“VERİMLİLİĞİN ARTIRILMASI GEREKİYOR”

Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından Sanayi ve Verimlilik Daire Başkanı Dr. Mustafa Kemal Akgül, KOBİ Yetkinlik Dijital Dönüşüm Merkezi hakkında sunum yaparak bilgiler verdi. İşgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikte eleman yetiştirmek, işletmelerin verimliliğini artırmayı hedefleyen ve Endüstri 4,0’a geçiş için bir fırsat yaratarak, dünya ile rekabet edebilmelerine olanak sağlayacak olan Model Fabrikası projesiyle işletmelere yalın üretim, dijital dönüşüm, ürün geliştirme, enerji verimliliği ve diğer konularda gerçek bir üretim ortamında bir fabrikanın daha verimli olması için gereken her şeyi test ederek öğretmeyi amaçladıklarını belirten Akgül “Küreselleşmeyle iç ve dış pazarda rekabet acımasız bir hal aldı. Girdi maliyetlerinin artması, yeni teknolojilerin gündeme gelmesiyle, yenilikçilik önemli hale geldi. Üretimde tüm süreçlerde israfı yok ederek, veriminin artırılması gerekmektedir” dedi. 

“KAR ETMEYİ DEĞİL FİRMALARA KAR ETTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Model Fabrika ile kar etmeyi değil firmalara kar ettirmeyi hedeflediklerin söyleyen Akgül, “Model Fabrika, yalın üretimin nasıl yapılabileceğini ortaya koyan bir uygulama. Bütün işletmeler bu uygulamadan yararlanmalı. Bunu yaptıktan sonra dijital dönüşümü de uygularsak ve işin içine teknolojiyi katarsak, küresel piyasalarda rekabetçi hale gelebiliriz” dedi. 

Haber / Şaban KARDEŞ