Malkara'nın kurtuluş bayramı coşkuyla kutlandı

Malkara'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü etkinlikleri Atatürk Anıtı önüne çelenklerin sunulması, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve tüm aziz şehitlerimiz adına Saygı d

GÜNDEM 14.11.2019 14:58:00 0
Malkara

 

Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk sunma programının ardından Şehitlik Abidesi'nde çelenk sunumu, aziz şehitlerimiz adına Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'mızın okunması sonrası saygı atışı gerçekleştirildi.

 

 

TÖREN DÜZENLENDİ

Gerçekleştirilen törene; CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, Malkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Erkan Yıldız, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkara İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Oktay Oğuz, Malkara İlçe Emniyet Müdür Vekili Fatih Mehmet Çetin, siyasi parti başkanları ve temsilcileri, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcileri, askeri erkân, daire müdürleri, okul müdürleri, dernek başkanları, basın mensupları, muhtarlar, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

BİR KURTULUŞ DESTANI

14 Kasım Kurtuluş Bayramı eski otogar alanında büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen program ile devam etti. Malkara'nın düşman işgalinden kurtuluşunun temsili olarak canlandırılması, Türk Birlikleri Komutanını temsil eden Merkez Ortaokulu öğrencisi Ahmet Hilmi Akyelli, Kurtuluş Kızını kurtarıp özgürlüğüne kavuşturmasının ardından “Bir Kurtuluş Destanı” adlı şiirini okudu.

 

 

KURTULUŞ GÜNÜNÜ KUTLADILAR

Malkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Erkan Yıldız ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul törene katılan öğrencilerin ve halkın Kurtuluş Günü’nü kutladılar. 

 

 

KURTULUŞUN 97. YILI

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul yapmış olduğu konuşmasında; “Bugün sevdamız Malkara'mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılının onuruyla, gururuyla, coşkusuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Cumhuriyete, Malkara’mıza ve kurtuluşumuza sahip çıkan hemşerilerimi en içten duygularımla sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün bağımsızlık ve onuru için, kutsal vatan topraklarında boyunduruk altında yaşamayı reddeden, gönüllü olarak, bir sevda için, bu vatanın dört bir köşesine özgürlük kokusu gelsin diye, vatanımızın sınırlarını kanlarıyla çizen ve al kanlı ay yıldızlı al bayrak bu mavi göklerde şerefli ve özgürce dalgalansın diye, yüz binlerce Mehmet’in, Fatma’nın uğruna can verdiği ve oluk oluk kanlarıyla; bayrağımızın namusunu bize emanet ettikleri o yüce gündür” dedi. 

 

 

NE MUTLU KURTULUŞUMUZA

Bugünün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Geldikleri Gibi Giderler” dediği, canını verenlerin, boyun eğmeyenlerin, gözünü kırpmayanların ve mucizeyi gerçekleştirenlerin günü olduğunu kaydeden Yurdakul “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya istiklal Ya Ölüm” emriyle esaret altında yaşamayı canı pahasına kabul etmeyen ecdadımızın onurlu günüdür. Bugün Samsun’da yakılan özgürlük ateşinin, Anadolu’da düşmanı tutuşturduğu gündür. Sonu öyle bir kurtuluş günüdür ki, düşman işgalinden kurtuluşumuza ve kurtuluşumuzun sonunda o en büyük bayram ve ciğerlerine kadar özgürlük demek olan Cumhuriyet’in müjdecisi gündür. Yaşasın bağımsızlığımız, yaşasın kurtuluşumuz, yaşasın Cumhuriyet. O bağımsızlık savaşı sonucunda kurulan, adı bile güzel Büyük Cumhuriyet sayesindedir ki, tüm siyasi, sosyal ve ekonomik farklılıklarımıza rağmen bir arada özgürce yaşayabiliyoruz ve bu alanları doldurabiliyoruz. Bu yüzdendir ki, Cumhuriyetin ne pahasına kurulduğunu unutmayacağız. Bizlerin burada olmasını sağlayan güvenlik güçlerimizi, Kurtuluş Savaşı Kahramanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum, kahraman gazilerimize şükran ve minnet duygularımı sunuyorum. Bugün yediğimiz ekmekte, içtiğimiz suda, soluduğumuz havada, Cumhuriyet şemsiyesi altında birlik ve beraberlik içinde omuz omuza durabilmemizi sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, kahraman silah arkadaşlarının, tüm şehit ve gazilerimizin hakları var. Bu yüzden ecdadımıza, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İlke ve İnkılaplarına, o kutlu Cumhuriyet’e, bağımsızlığa, kahraman şehitlerimize ve gazilerimize verilecek bir sözümüz var. Ne Mutlu Kurtuluşumuza! Ne Mutlu Cumhuriyete! Ne Mutlu Türküm Diyene!

Bugün bunları özgürce ve haykırarak, başımız dik olarak bu meydanlarda bize söyleten kahramanlarımıza selam olsun. Ruhları şad olsun. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, Kurtuluş Bayramımızı en kalbi duygularımla kutluyorum.” Dedi.

 

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un konuşmasının ardından 75. Yıl İlkokulu öğrencisi Yaren Alpat “Bugün Kurtuluş Günü” adlı şiirini, Merkez Ortaokulu öğrencisi Mert Gülmez “Bu Vatan Kimin” adlı şiiri okudular. Malkara'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ilçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Malkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Erkan Yıldız, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkara İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Oktay Oğuz, Malkara İlçe Emniyet Müdür Vekili Fatih Mehmet Çetin, Malkara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç ve Malkara İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Remzi Barış tarafından verildi. Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisi, gazilerimizin halkı selamlaması ve  araçların geçiş töreni ile 14 Kasım Kurtuluş Bayramı etkinlikleri son buldu. 

Haber / Murat YAYIN