Büyükşehir Meclisi Marmaraereğlisi'nde toplandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, gündem maddelerini görüşmek üzere Marmaraereğlisi Belediyesi Konferans Salonu'nda yapıldı.

GÜNDEM 14.11.2019 13:26:00 0
Büyükşehir Meclisi Marmaraereğlisi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısına, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, İlçe Belediye Başkanları, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

"MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'E BORÇLUYUZ"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında yapılan toplantı açılış konuşması, yoklama ve mazeret dilekçelerinin okunmasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısının açılışını Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptı. Albayrak, "29 Ekim’de başlayan ve Kasım ayının 17’sine kadar süren zaman dilimi Tekirdağ’ın ilçelerinin kurtulması sürecidir. Bu topraklar defalarca işgal gördü. Onun için bu bölgenin insanları evlad-ı fatihhan’ın torunlarıdır. Vatan sevgisinin, yurt sevgisinin, bayrak sevgisinin ne kadar önemli olduğunu çok iyi bilirler. Bugün serbestçe dolaşabiliyorsak, bağımsız bir şekilde yaşayabiliyorsak, bugünün güzelliğini Kurtuluş Savaşı’nda bize önderlik eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz.  Samsun’dan Cumhuriyet’in kurulmasına kadar geçen süreden bu yana ebedi önderimiz Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet ve özlemle anıyoruz.’ şeklinde konuştu.

"İLK KEZ EKSİKSİZ BİR ARAYA GELİNDİ"

Belediye Başkanlarını Marmaraereğlisi'nde toplayan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata’ya teşekkür eden Albayrak, "Toplantılarımıza başladığımız günden bugüne kadar on iki Belediye Başkanımız eksiksiz ilk kez bir araya geldi. İlçe Belediye Başkanlarımıza tek tek huzurunuzda yeniden teşekkür ediyorum." dedi. Ardından, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata konuşmasını yaptı. Ata, "Toplantımızın hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Şimdiye kadar yapılan tüm ilçelerde ki toplantılarda bizi ağırlayan tüm ilçe belediyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Şimdi sizin için hazırladığımız slayt gösterimini izleyerek sunumumuz eşliğinde planlanmakta ve devam etmekte olan projelerimize birlikte bakalım.’’ ifadelerini kullandı.

DEVAM EDEN PROJELER ANLATILDI

Daha sonra, sunuma geçildi. Marmaraereğlisi’nin planlanan ve devam eden projelerinden bahseden Marmaraereğlisi Belediyesi Mimarı Harun Çalışkan ilk olarak Marmaraereğlisi’nde yapılacak olan Rahmi Özcan Bulvarı’nın sözünü aldı. Ardından planlanan projelere değinen Çalışkan, D110 Yeniçiftlik giriş alt geçit projesi, kapalı devre sulama kanalı sistemi etüdü ve yapımında gelinen noktayı anlattı.

"ÜÇ TEMEL AMAÇ BELİRLEDİK"

Çalışkan, Marmaraereğlisi'nin bir turizm kenti, arkeolojik park ve aynı zamanda bir enerji limanı olduğundan da bahsederek, "Bizim vizyonumuz doğal ve tarihi potansiyellerini turizm sektörü için girdi olarak kullanan ve enerji depolama alanlarıyla Trakya alt bölgesinin enerji ihtiyacını karşılayan kentsel yaşam kalitesi yüksek bir kent olmak. Buna ulaşmak içinde üç temel amaç belirledik. Bunlardan birincisi turizm sektörünü geliştirmek. İkincisi enerji depolama alanları ile çevresel sürdürülebilirlik arasındaki dengeyi sağlamak. Üçüncüsü ise kentsel yaşam kalitesini arttırmak." şeklinde konuştu. Antik Perintos kentinin önemine özellikle vurgu yapan mimar Harun Çalışkan, konu ile ilgili slayt gösterimini sundu. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından sonra toplantı sona erdi.

Haber / Buse SERİN