200 hükümlüye aromatik-tıbbi bitkiler eğitimi verildi

Kırklareli Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Örtüaltı Yetiştiriciliği Örnek Uygulama ve Eğitim Mer

GÜNDEM 14.11.2019 14:25:00 0
200 hükümlüye aromatik-tıbbi bitkiler eğitimi verildi

Toplantı, Kırklareli Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu’nda yapıldı. Toplantıya, Cumhuriyet Savcısı Necati Yiğit Midilli,  Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Kırklareli İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Vekili Funda Eylem Özel, Kırklareli Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürü Mustafa Tatlıca, Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Bekar ve davetliler katıldı. 

'İŞSİZ GİREN İNSANLAR MESLEK SAHİBİ OLDU'

Toplantıda konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, "2010 yılından bu yana hizmet veren kurumumuz dezavantajlı kesimlerin sorunlarının çözümüne dönük projelere destek vermiştir. 2011 ve 2014 yıllarında Edirne Açık Cezaevi Müdürlüğü ile birlikte iki proje gerçekleştirmiştik. Projelerin hayata geçmesi ile birlikte o dönemde cezaevi bünyesine bir et işleme tesisi ile bir fırın kazandırdık. Yapılan bu yatırımlar ile birlikte şunu daha iyi anladım açık cezaevlerinin sadece hüküm giymiş insanların cezalarını çektikleri yerler değil aynı zamanda üretime katıldıkları ve sosyalleştikleri yerler olduğunu gördüm. Buraya işsiz giren insanların bir meslek sahibi olarak buradan ayrılmaları en büyük kazancımız olmaktadır." dedi. 

"EĞİTİM OLANAĞI SAĞLADIK"

Proje ile Kırklareli Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu bünyesine 6 adet tünel sera kazandırdıklarını ifade eden Genel Sekreter Şahin, "Proje ile kurumda bulunan hükümlülere ve bölge çiftçisine örtü altı yetiştiriciliği ve aromatik-tıbbi bitkiler konusunda eğitim olanağı sağladık. Proje kapsamında 200 hükümlüye ve 25 çiftçiye aromatik-tıbbi bitkiler konusunda eğitim verdik. Böylesine güzel amaçlar taşıyan bu anlamlı projeyi hazırlayan Kırklareli Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü’ne ve iştirakçi olarak yer alan Kırklareli Halk Eğitim Merkezi’ne ve Kırklareli İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne teşekkür ediyor, projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

TOPLAM BÜTÇESİ 161 BİN 290 TL 

Kapanış toplantısının ardından protokol, proje kapsamında yapılan seraları gezerek aromatik-tıbbi bitki üretimi konusunda cezaevi yetkililerinden bilgi aldı. Toplam bütçesi 161 bin 290 TL olan projenin 121 bin TL’si Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenecek. Bir yıllık uygulama süresi olan proje kapsamında 6 adet 8 x 42 metre tünel sera yaptırılacak ve kurumda bulunan hükümlülere ve bölge çiftçisine örtü altı yetiştiriciliği ve aromatik-tıbbi bitkiler konusunda eğitim verilecek.

Haber / Ozan URTEKİN