Vali Yıldırım ve Başkan Albayrak'tan 'Kurtuluş' mesajı

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 13 Kasım Tekirdağ'ın kurtuluş günü dolayısıyla mesaj yayınladı. 

GÜNDEM 12.11.2019 19:32:00 0
Vali Yıldırım ve Başkan Albayrak

Türklere Anadolu’nun kapısını açan Malazgirt zaferinin 851. yıldönümünde başlatılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 30 Ağustos 1922 tarihinde destansı bir zaferle sonuçlandığını, 30 Ağustos Zaferi’nin, yurdumuzun sonsuza kadar Türk toprağı olarak kalacağını gösterdiğini ve milletimizin ezelden beri hür yaşadığını ve daima hür yaşayacağını tüm dünyaya kanıtladığını belirten Vali Yıldırım, “Kazanılan bu şanlı zaferler sayesinde işgal altındaki diğer topraklarımız da kurtarılmıştır. Kurtarılan topraklarımızdan bir tanesi de Misak-ı Milli sınırları içerinde yer alan Vatan Şairi Namık Kemal’in doğduğu, Çanakkale’nin kahraman Alayı 57. Alay’ın konuşlandığı ve sefere çıktığı, Marmara’nın incisi Tekirdağ’ımızdır. Kutlu zaferin ardından, küllerinden yeniden doğan milletimiz, birlik ve beraberlik içinde ülkesini ve Cumhuriyetini yüceltmek ve güçlendirmek için çok çalışarak bugünlere gelmiş ve Türkiye Cumhuriyeti, gün geçtikçe güçlenen ordusu, kalkınma yolunda yaptığı atılımlarla dünyanın saygın ülkeleri arasında yerini almıştır. Bizler de atalarımızdan aldığımız ilhamla ilimizi, ülkemizi daha iyi seviyelere taşıma gayretimizi sürdüreceğiz. Bu vesileyle Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünü kutluyor, bu cennet diyarı bizlere vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” dedi. 

 

“GURUR VE MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

 


Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “Şanlı bir kahramanlık destanı olan Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması, vatanımızın ebediyen Türk toprağı olarak kalacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Milletçe kazandığımız şanlı zaferler Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun önünü açmıştır. Türk milletinin gelenek ve karakterine en uygun yönetim biçimi olan Cumhuriyet, çağdaşlaşma, demokratikleşme ve kalkınmayı da beraberinde getirmiştir” dedi.

 

“EMANETİ KORUMAYA VE YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 


Albayrak “Tarih bilinci ve vatan sevgisiyle atalarımızdan devraldığımız büyük emaneti korumaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. 13 Kasım Tekirdağ'ın Kurtuluş Bayramını en içten duygularımla kutluyor, Milli Mücadelenin Büyük Başkomutanı ve Cumhuriyet'imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, vatanımız uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU