Vali Yıldırım, zeytin hasadına katıldı

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Şarköy'de Mürefte Mahallesinde yapılan zeytin hasadına katıldı. Zeytin üreticileri ile birlikte hasat yapan Vali Yıldırım, zeytin hasadının bol ve bereketli geçmesini tem

GÜNDEM 12.11.2019 16:00:00 0
Vali Yıldırım, zeytin hasadına katıldı

Vali Yıldırım'a, Şarköy Kaymakamı Kemal Yıldız, Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Kılıç da eşlik etti. 

YAĞHANEYİ GEZDİ

Zeytin hasadı sonrasında Şarköy'de Mürefte Mahallesinde bulunan Marmara birlik Zeytin Tarım Satış Kooperatifini ve Marmara Birlik Zeytinyağı Fabrikasını ziyaret eden Vali Yıldırım, yetkililerden çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ardından Şarköy'de Eriklice Mahallesinde bulunan Zeytin Bahçesini ziyaret etti. Zeytin Bahçesinin sahibi Hasan Yaldız tarafından karşılanan Vali Yıldırım, Hasan Yaldız’la sohbet ederek hasat süreci ile ilgili bilgi aldı ve bol, bereketli bir hasat diledi. Sonrasında Vali Yıldırım, Eriklice Sulama Kooperatifi Zeytin Yağhanesi’ni ziyaret etti. Kooperatif Başkanı Coşar Gezer tarafından karşılanan Vali Yıldırım yağhaneyi gezdi ve Kooperatif Başkanı Gezer’den zeytinin yağa dönüştürülme süreci hakkında bilgi aldı.

Haber / Yakup KARATEPE