Kampanyaya bir destek de Marmara Ereğlisi'nden

Marmaraereğlisi Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanlığının başlattığı 'Geleceğe nefes ol' kampanyasına katkı verdi.

GÜNDEM 11.11.2019 15:25:00 0
Kampanyaya bir destek de Marmara Ereğlisi

Tarım ve Orman Bakanlığı ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, orman yangınları sonucunda zarar gören alanların yeniden ağaçlandırması konusunda, vatandaşların taleplerine karşılık vermek için başlattığı kampanyada, 11 Kasım saat 11.11’de ülke genelinde 11 milyon adet ağaç dikilirken Marmaraereğlisi’nde de bin 600 adet fidan dikildi.

"GELECEĞİMİZİN KÖKLERİ OLACAK"

'Geleceğe nefes ol' internet adresinden toplanan bağışlarla Marmaraereğlisi Meslek Yüksek Okulu Bahçesine yoğun katılım ile bin 600 adet fidan dikimi yapıldı. Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, "Bugün burada Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlatmış olduğu ağaç dikimi seferberliğinde bir araya geldik. "Geleceğe Nefes ol" kampanyasıyla birçok fidan toprak ile buluştu. Bir ülkenin nefesi olan ormanların bizde bir tanesini ilçemize kazandırıyoruz. Amacımız, ilçemizi yeşillendirmek, çocuklarımızı, gençlerimizi ve öğrencilerimizi ağaç konusunda bilinçlendirmektir. Çocuklarımız dikeceğimiz bu fidanlarla birlikte büyüyüp onlar gibi gelişecek ve geleceğimizin kökleri olacaklardır. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

BAŞARILI OLURSA GUİNNESS REKORLARINA GİRECEK

Fidan dikme etkinliğine, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Garnizon Komutanı Bayram Ölçücüoğlu, İlçe Jandarma Komutan Vekili İsmail Eselik, İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Atabek, Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Veli Sırım, Marmaraereğlisi Belediye Başkan Yardımcıları Sinem Özüpek, Muharrem Şen, siyasi parti temsilcileri, Mavi Martı Otizm Spor Eğitim ve Sosyalleşme Kulübü Derneği STK üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Kampanya başarılı olursa ‘aynı anda en çok fidan dikimi’ rekoru da kırılacak. Böylece kampanya Guinness Rekorlar Kitabı’na girecek.

Haber / Buse SERİN