Bir pati de sen tut

Çerkezköy'de eğitim öğretim veren Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, "Bir Pati de Sen Tut" sloganıyla başlatılan proje kapsamında Çerkezköy Hayvan Barınağı'nda

GÜNDEM 10.11.2019 12:53:00 0
Bir pati de sen tut

Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Bir pati de sen tut” sloganıyla başlatılan proje kapsamında barınaktan bir köpek sahiplendi. İnsanların saldırısı sonucu bir gözünü kaybeden ve barınakta bakımı yapılan köpek, Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde öğrenciler tarafından büyütülecek. 

YENİ YUVASINA YERLEŞTİRDİLER

Okul Müdürü Tuğrul Selimoğlu ve Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Çerkezköy Temsilcisi Aysel Bahtiyar, önceki gün Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne gidip bir gözü görmeyen köpeği alarak yeni yuvasına yerleştirdi. Okula getirilen Pati isimli köpek bir süre öğrencilerle oyun oynarken, öğrenciler de köpek ile yakından ilgilendi. 

“UMARIZ TÜM OKULLARIMIZA ÖRNEK OLUR”

Proje ile ilgili bilgi veren Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Çerkezköy Temsilcisi Aysel Bahtiyar “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri öncesi, etkinliğe davet etmek için okulları dolaşırken, Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ettik. Biz daha bu projeyi başlatmadan müdürümüz bize bir can sahiplenmek istediklerini söyledi. Özellikle engelli bir can sahiplenmek istediklerini söyledi. Çok sevindik. Ve bugün bu canı barınaktan alıp buraya getirdik. Çerkezköy bir can sahiplenen ilk okulumuz Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Umarım tüm okullarımıza örnek olur” dedi. Pati isimli köpeğin görme engelli olduğunu söyleyen Bahtiyar, “Daha önce darbe almış ve maalesef bir gözünü kaybetmiş bir canımız. Bu kampanyamda sloganımız ‘Bir pati de sen tut’. Diğer okullarda da bu kampanyaya devam edeceğiz” dedi. Pati’yi yeni yuvasında karşılayan öğrenciler de onu kulübesine yerleştirdi. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU