Türk milletinin muasır medeniyetler seviyesine yükselmesinin yolunu açtı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 81.yılı dolayısıyla Atatürk'ü Anma Mesajı yayınlayan Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu,  Gazi Musta

GÜNDEM 8.11.2019 15:48:00 0
Türk milletinin muasır medeniyetler seviyesine yükselmesinin yolunu açtı

“Ebediyete intikalinin 81. yıl dönümünde, Kurtuluş Savaşımızın Başkumandanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve bağımsızlığımızın sembolü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz” diyen Kaymakam Hamitoğlu “Hayatını ülkesine ve milletine adayan, en zor şartlarda büyük başarılara imza atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ''en büyük eserim'' diye nitelendirdiği Türkiye Cumhuriyeti ile Türk milletinin muasır medeniyetler seviyesine yükselmesinin yolunu açmıştır. Atatürk'ün aramızdan ayrıldığı 10 Kasım tarihini bir matem günü olarak kabul etmek yerine O'nu hedeflerine yönelik anmamız gerekmektedir. Atatürk'ü anmak, diğer bir ifadeyle anlamak; O'nun daima büyük önem verdiği Türk Milletinin birliğini, ülkesinin bölünmez bütünlüğünü koruyarak geleceğe güvenle bakmak, bu uğurda her türlü fedakârlığa hazır olmak demektir” ifadelerini kullandı.

TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİ

Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde verdiği şanlı mücadele ile bağımsızlığını muhafaza, milli birlik ve beraberliğini güçlendirme, devletini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya gösterdiğini kaydeden Hamitoğlu “Bir ülkenin onurunu ve bağımsızlığını koruyarak nasıl değişebileceğini ve nasıl çağdaş ve örnek bir Cumhuriyet haline gelebileceğini tarih yazarak değil, yaparak gösteren ve bu şekilde diğer milletlere örnek olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, canlarını ülkemiz için feda eden tüm kahramanlarımızı bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU