Malkara'da merakla beklenen o projenin tanıtımı yapıldı

Trakya Kalkınma Ajansı 2019 Yılı İmalat Sanayisinde Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı (TR21/19/MES/0012) Kapsamında 'Malkara'da Mesleki ve Teknik Eğitimin Güçlendirilmesi' Projesin

GÜNDEM 7.11.2019 13:12:00 0
Malkara

Malkara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan ve proje ortağı eş finansmanı olan Malkara Ticaret ve Sanayi Odası ile Trakya kalkınma Ajansının da desteklendiği1 Ekim 2019 tarihinde kabul edilip, 1 Temmuz 2020 tarihinde bitmesi planlanan proje süresinin 9 ay olduğu ‘Malkara’da Mesleki ve Teknik Eğitimin Güçlendirilmesi’ projesinin genel bilgilendirme ve tanıtım toplantısı yapıldı. Malkara Organize sanayi Bölgesi İdari Binası Toplantı Salonu'nda Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç ve projeye destek veren idareci ile okul öğretmenlerinin de katılımlarıyla düzenlenen tanıtım toplantısı Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

‘PROJE SÜRESİ 9 AY, PROJENİN BÜTÇESİ 296.562,15 LİRA’

Proje koordinatörü öğretmen Tahsin Pakgül tarafından Proje hakkında genel bilgiler aktarılıp projenin tanıtımı yapıldı. Tahsin Pakgül konuşmasında, “Projenin amacı, Bu projemiz ile Malkara bölgesinde mesleki eğitimi güçlendirerek nitelik ve nicelik olarak sanayinin ihtiyaç duyduğu iş gücünü karşılamak ve mevcut iş gücünün gelişmesinde katkıda bulunacağının altını çizerek Proje süresinin 9 Ay, Projenin genel bütçesinin ise 296.562,15 lira olduğunu söyledi.

‘PROJEDEN 3 OKUL DESTEK ALACAK’

Pakgül konuşmasına şöyle devam etti. “Projemizi ilçede bulunan 3 okulda gerçekleştireceğiz. Bu okullarımız şöyle 1ncisi Malkara Hüsniye Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu okulumuz proje bütçesinden %50sinden destek alacaktır. Okulumuza bu kapsamda 1 adet üniversal Torna Tezgâhı ve 1 adet üniversal Frezetezgâhı alınacaktır.2 ncisi ise Malkara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu okulumuz ise proje bütçesinden %20 destek alacaktır. Okulumuza bu kapsamda 71 adet gıda laboratuvarlarının alt yapısını güçlendirmek için alet, ekipman ve cihazlar alınacaktır.Ve 3 ncü okulumuz ise Malkara Mesleki Eğitim Merkezidir bu okulumuzda proje bütçesinden %30 destek alacaktır. Okulumuza bu kapsamda 1 adet migmag kaynak makinası, 1 adet tig kaynak makinası, 1 adet bilgisayarlı ve osiloskop oto diyagnoz arıza teşhis cihazı, 2 adet düz dikiş makinası, 1 adet overlock makinası, 1 adet recme makinası ve 1 adet ütü ve masası alınacaktır.” Dedi.Pakgül katılımcılara proje hakkında genel bilgilendirme yaparak açılacak kurslar hakkında da bilgiler verdi.

‘PROJENİN KABULÜ BİZİM İÇİN GURUR KAYNAĞI OLDU’

Malkara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, “Trakya kalkınma ajansımıza sunduğumuz projemiz kabul edildi. Buda bizim için büyük bir sevinç ve gurur kaynağı oldu.  Bundan sonrasında yapılan bu hibe programıyla beraber öğrencilerimizi en iyi şekilde ilçemizin iş hayatına hazırlamak ve programı en iyi şekilde değerlendirmektir. Bu bağlamda ben Trakya kalkınma Ajansına, Ticaret Odamıza, emeği geçen idareci ve öğretmen arkadaşlarımıza ve eğitimde her zaman yanımızda bulunan bizi yalnız bırakmayan sayın kaymakamımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.

‘MEZUN OLDUKLARINDA İSTİHDAM VE KATKI SAĞLAYACAKLARDIR’

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “Bugün burada proje kapsamında açılışımızı yapıyoruz. Başka ekipmanlar istenirse yardımcı olacağız. veözellikle eğitimle ilgili her şeye evet diyor ve yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bende bu projenin başarılı olmasını temenni ediyorum. Bundan sonrada birlikte yürümeye devan edeceğiz. Ve inşallah buradan gençlerimiz mezun olduklarında istihdam ve katkı sağlayacaklardır. Projeyi yürüten arkadaşlarımıza ve kaymakamımıza desteğinden ötürü teşekkür ediyoruz.” Dedi.

‘TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, “Öğrencilerimizin teorik bilgi olarak aldıkları bilgileri uygulayabilecekleri teçhizatları, makinaları ve ekipmanları günümüz şartlarında uygun olarak edinilmesi çok önemli katkı sağlandığı inancındayım. İnşallah bundan sonrada bu bize bir örnek olur diye düşünüyorum. Bu tür projeleri Trakya kalkınma ajansı genel sekreterliğine ilettiğimizde olumlu sonuçlar doğacağına ve ilçemizde olumlu katkılar olacağını temenni ediyorum. Projenin yapılmasında emeği geçen arkadaşlarımızın kabulünde ve uygulamasında emeği geçen genel sekreterimize kalkınma ajansı yönetim kurulumuza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Haber / Murat YAYIN