Avrupa Birliği Hibe Programları görüşüldü

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından 'Avrupa Birliği Hibe Programları ve Belediyeler ToplantÄ?

GÜNDEM 7.11.2019 10:46:00 0
Avrupa Birliği Hibe Programları görüşüldü

Toplantı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Genel Sekreter Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Atabey Baytöre ve Dr. Kaan Gaytancıoğlu, TESKİ Genel Müdür Yardımcıları, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları  ve daire başkanları katıldı.

5 ANA BAŞLIK ALTINDA TOPLANDI

İki kısım halinde gerçekleşen sunumun ilk kısmı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Şube Müdürü Sedat Akbıyık tarafından anlatıldı. Akbıyık, sunumu beş ana başlık altında toplayarak; Dış İlişkiler, Proje Finans Kaynakları, Alternatif Yöntemler ve AB Programları Hibe Fonları konularında katılımcıları bilgilendirdi.

ÖRNEK PROJELER İNCELENDİ

Sunumun ikinci kısmında ise Demir Enerji Kurucu Ortaklarının hazırladıkları slayt ile iklim değişikliği konusuna dikkat çekildi. İklim Değişikliğinin Türkiye'ye Etkileri ile Yerel Yönetimlerde İklim Dostu Dönüşüm konularının dünyadaki örnekleri incelendi. Sunumda ayrıca diğer büyükşehir belediyelerinin yürüttüğü örnek projelerde ele alındı. Sunumların ardından iklim değişikliği ve sürdürülebilir eylem planları hakkında tematik çalıştay yapılması kararının alınması ile toplantı sona erdi. 

Haber / Buse SERİN