Meclis, komisyon raporlarını görüştü

Çerkezköy Belediye Meclisi, Kasım Ayı Olağan Toplantısı'nın 2'nci oturumunda komisyon raporlarını görüşerek karara bağladı. 

GÜNDEM 6.11.2019 16:20:00 0
Meclis, komisyon raporlarını görüştü

Dün saat 15:00’da Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapılan toplantı açılış ve yoklama ile başladı. Toplantıda ilk olarak Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 764 ada 8 nolu parselde bulunan 32 metrekarelik belediye hissesi ile Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1171 ada 11 nolu parselde bulunan 5,79 metrekarelik belediye hissesinin diğer maliklerine satılması talebine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. 

KOMİSYON, ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK

Toplantı Pergola-Pergolalar (Gölgelik)  hakkındaki yazıya ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun görüşülmesi ile devam ederken, konuya ilişkin komisyonun çalışmalarına devam etmesi ve konunun önümüzdeki meclislerde görüşülmesi oybirliği ile karara bağlandı. 

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Çerkezköy Ehli Beyt Derneği Başkanı Sinan Boztepe’nin Belediye Başkanlığına vermiş olduğu dilekçeye istinaden, Ehli Beyt Derneği yanındaki Erdem Sokak’ın isminin Ehli Beyt Sokak olarak değiştirilmesine ilişkin komisyon raporu oybirliği ile kabul edilirken, 3. Etap 2. Kısım Revizyon uygulama İmar Planı, İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oybirliği ile kabul edildi. 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Muhtelif imar planları plan notları değişikliği İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edilirken, konut dışı hizmetlere yönelik yapı ruhsatı düzenlenmesinde belediye başkanına yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 25.10.2019 gün ve 28 sayılı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Yönetmeliği’nin yeniden düzenlenerek tanzim edilmesi hakkındaki yazı İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda AK Parti grubunun red, MHP grubunun çekimser oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Aralık Ayı Meclis Toplantısı  2 Aralık Pazartesi günü saat 15:00’da yapılacak. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU