25 yıllık usta uyardı: Araçların kışlık bakımını mutlaka yaptırın

Malkara Küçük Sanayi Sitesi'nde faaliyetini sürdüren oto tamir ustaları yaklaşan kış öncesi araç sahiplerini uyararak, araçlarının kışlık bakımını yaptırmalarını istedi.

GÜNDEM 6.11.2019 14:11:00 0
25 yıllık usta uyardı: Araçların kışlık bakımını mutlaka yaptırın

Malkara Küçük Sanayi Sitesi esnaflarından Hüseyin Bülbül, kış aylarının girmesiyle birlikte araç sahiplerinin araçlarının kışlık bakımını mutlaka yaptırması gerektiğini belirtti. 

“ARAÇ BAKIMI İHMALE GELMEZ”

Araç sahiplerinden araçlarının kışlık bakımlarını kar düşmeden mutlaka yaptırmalarını isteyen ve ilçede 25 yıldan bu yana ustalık yapan Hüseyin Bülbül  ''Araç bakımı ihmale gelmez. Küçük bir arızayı sonra yaptırırım diye ertelemek, araç sahibine daha pahalıya mal olabilir. Bu bakımdan araç bakımı ihmale gelmez. Kışlık bakımda aracın antifriz ayarlaması yapılır, hava filtresi, bujileri, yağı, suyu, fren tertibatı kontrol edilir, dizel araçlarda enjektör ayarının kışlık bakım sırasında mutlaka kontrol edilmesi gerekir. Hava filtresi ve bujilerin bakımı ise yakıt ekonomisi açısından büyük önem taşımaktadır. Araç sahipleri, bu bakımı ihmal edip sonraya bırakırlarsa daha sonra yüksek fatura ödeyerek kışlık bakım yaptırmak zorunda kalabilir. O yüzden vatandaşlarımız kendi can ve mal güvenliği ve başkalarının can güvenliği için mutlaka araçlarının kışlık bakımını yaptırsın." diye konuştu.

ARACIN DURUMUNA GÖRE DEĞİŞİYOR

Malkara Küçük Sanayi Sitesi’nde yılların ustası olarak anılan Bülbül Usta,  kışlık araç bakım ücretlerinin aracın durumuna göre değiştiğini belirterek, normal şartlarda bir otomobil bakımının 150 ile 200 lira arasında değiştiğini ifade etti.

Haber / Murat YAYIN