"İşini iyi yapanlar işsiz kalmayacak"

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda, SEY Danışmanlık sahibi Seyyal Hacıbekiroğlu tarafından 'Tercih edilen insan/çalışan/yönetici olmak' konulu eğitim verildi. Eğitimde konuşan Hacıbekiroğlu, "

GÜNDEM 5.11.2019 16:34:00 0
"İşini iyi yapanlar işsiz kalmayacak"

Eğitim dün 10.00-16.20 saatleri arasında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda SEY Danışmanlık sahibi Seyyal Hacıbekiroğlu tarafından verildi. Eğitim, tanışma ile başladı. Katılımcılardan kısaca kendisini tanıtmasını isteyen Hacıbekiroğlu, eğitimden beklentilerini de sordu. 

"DAVRANIŞA DÖNÜŞÜNCE KALICI OLUYOR"

Konuşmasında ilk olarak heyecan duymanın önemli olduğundan bahseden Seyyal Hacıbekiroğlu, "Heyecanınız bittiğinde o işi bırakmanız gerekiyor. Ya da yeniden heyecan duymak için çaba harcamak gerekiyor." dedi. Hacıbekiroğlu, "Harvard Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmaya göre bugün öğrendiklerimizin bugün konuştuklarımızın yarın yüzde 65'i kalmıyor, unutuyoruz. Bir hafta sonra ise yüzde 75'ini unutuyoruz. Bu bilgiden yola çıkarak ihtiyaca ve duyguya dokunmak daha önemli. Duyguya ve ihtiyaca dokunulduğunda davranışa dönüşüyor ve bu hayat boyunca kalıcı oluyor. Hatta kişilerde üzerine bir şeyler katarak ilerliyor. Bir bilgiyi alırken o bilginin sizde kalıcı olması için hem işinize yaramalı hem de o bilgiyi öğrenirken bundan keyif almalısınız." ifadelerini kullandı.

"DUYGUDAN YOKSUN HİÇBİR ŞEYİN KIYMETİ YOK"

"Bütünün içindeki en kıymetli parçayız." diyen Hacıbekiroğlu, "Kişisel olarak her birimiz özeliz, kıymetliyiz. Bizi sadece birbirimizden ayıran bazı özelliklerimiz oluyor. Kendimizi geliştirmek, kendimize değer katmak için öncelikle kendimizdeki eksiklikleri bulup bunları geliştirmeliyiz." ifadelerini kullandı.  İnsanın duygularından ibaret olduğunu kaydeden Hacıbekiroğlu, "Yaşam duygularımız ile geçiyor. Her ne kadar aktüel ve güncel bilgiye sahip olmak önemli olsa da duygudan yoksun hiçbir şeyin kıymeti yok." dedi. Trakya Bölgesi'nde yapılacak çok şey olduğunu, yapılmaya değer de çok şey olduğunu ifade eden Hacıbekiroğlu, "Burası her şeye çok aç. Sanayi bölgesi olması sebebiyle de aslında ciddi bir insan kaynağı var. Hem liderlere hem de nitelikli insanlara da çok ihtiyaç var. Nitelikli insan olmak çok önemli evet ama günümüzde sadece nitelikli olmak ne kadar önemli? Artımız olmalı. Yapılan iş ne kadar kıymetliyse tercih edilen kişi oluyorsunuz.” dedi. 

"İŞ HAYATINDAN İBARET DEĞİLİZ"

İnsanların iş hayatından ibaret olmaması gerektiğini kaydeden Hacıbekiroğlu, "İş hayatından ibaret değiliz. Olmamalıyız da. İşkolikliği üstünlük olarak görmemelisiniz. İş hayatında sadece başarılı olmak sıkı ve derin çalışmak tabi ki çok önemli. Ama mutlaka hobiler edinmelisiniz. İnsanın farklı yönleri olmadığı zaman yani bir sosyal sorumluluğun içinde olmadığında, bir hayvanla temas etmediğinde, kitap okumadığında, spor yapmadığında, iyi bir çevreye sahip olup güzel içeriklerin konuşulduğu sohbetlere dahil olmadığı zaman gördüğünüz her insan mutsuz. Çünkü kendi hayattan keyif almıyor. Yani yaşamdan nasıl keyif alacağını bilmiyor o nedenle çok yönlü olmayan, hemen pes eden, vazgeçen ve şikayet eden insana dönüşüyor. Böyle insanlar çevresindeki insanları da olumsuz etkiliyorlar. Şunu fark etmemiz gerekiyor; sıkı çalışmalıyız, üretmeliyiz ama bizi mutlu edecek, insanlara fayda sağlayacak diğer özelliklerimiz de olmalı. Olmalı ki insanlara da iyi bir etkimiz olsun." şeklinde konuştu. 

"ROBOTLAR İLE İŞBİRLİĞİ YAPMALIYIZ"

Robotların geldiğini ve yakında bir robota iyi geceler demeden uyumayacağımızı söyleyen Hacıbekiroğlu, "Robotlar cep telefonumuz kadar bize yakın olacak. Birçok amaçla robot kullanılıyor. Sophia mesela Suudi Arabistan'ın ilk nüfus cüzdanına sahip robotu. Ve 2 yıl önce ekonomi zirvesinde konuşma yaptı. Çok güzel bir konuşmaydı mimikleriyle ve içeriğiyle. İnsan yükledi bunu evet ama yarattığı etki de çok güzeldi. Ve bir robot TV kanalında spikerlik yapıyor. İlk bakıldığı zaman robot mu insan mı anlaşılmıyor ancak altında yazınca fark ediliyor. Bundan 30 yıl sonra 20 yıl sonra 10 yıl sonra bizim işlerimizi robotlar yapacak. İşsiz kalacak mıyız? İşini iyi yapanlar kalmayacak. Biz robotlar ile işbirliği yapmalı, onlarla kavga etmemeliyiz. Uyum sağlandığı sürece, robotlarla işbirliği sağlandığı sürece kimse işsiz kalmayacak. Ya da robotların yapamadığı, insanı insan yapan özellikleri derinleştirdiğimiz ve geliştirdiğimiz sürece her zaman insan tercih ediliyor." dedi.  

Haber / Buse SERİN