116 üreticiye 607 arı kovanı dağıtıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki arıcılığı geliştirmek amacıyla hayata geçirdiği Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında Şarköy'de 84 üreticiye 350 kovan

GÜNDEM 5.11.2019 11:17:00 0
116 üreticiye 607 arı kovanı dağıtıldı

2015 yılından bu yana uygulanan Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında 11 ilçede de kovan dağıtımı gerçekleştirilirken, önceki gün Şarköy’de düzenlenen törenle üreticilere arı kovanı dağıtıldı. Programda Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var ve Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, konuşma yaptı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından 84 üreticiye 350 kovan dağıtımı yapıldı. Projenin devamında Şarköy’de önümüzdeki yıl ise 77 üreticiye 560 kovan dağıtımı yapılacağı belirtildi. 

“AMAÇ YOL GÖSTERMEK VE DESTEK OLMAK”

Dün de Muratlı’da kovan dağıtım töreni düzenledi. Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, proje ile amaçlarının, arı üreticilerinin yerel pazardan daha büyük pazarlara açılması konusunda yol göstermek ve destek vermek olduğunu belirtti. Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe de törende yaptığı konuşmada proje için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkan Albayrak'a teşekkür etti.

“ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATTIK”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi'nin, bu alanda ülke genelinde gerçekleştirilen en büyük projelerden biri olduğunu ifade etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılık alanında önemli projelere imza attıklarını kaydeden Albayrak, “Bugün de Muratlı İlçemizde faaliyet gösteren arı yetiştiricilerimize kovanlarını teslim ediyoruz. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, üreticilerimizin başarılarından ve bereketli bal üretimlerinden mutluluk duyarız. Tekrardan tüm üreticilerimize hayırlı olmasını diliyor, bol ve bereketli bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından, Muratlı'da faaliyet gösteren 32 arı yetiştiricisine toplam 257 adet kovan dağıtıldı. 

“BİN KİŞİYE 20 BİN KOVAN DAĞITILDI”

2015 yılından bu yana devam eden proje kapsamında il genelinde bin kişiye 20 bin kovan dağıtımı yapıldığını belirten yetkililer “Muratlı özelinde ise bugüne kadar 55 üreticiye toplamda 1280 adet kovan dağıtımı gerçekleştirilmiş oldu. 257 adet kovan ile birlikte Muratlı’da projeden yararlanan 55 üretici 30 kovana tamamlanmış ve böylelikle yeterli büyüklükte işletme seviyesine ulaşmış oldular. Projenin devamı olarak önümüzdeki yıllarda ana arı üretim tesisi, bal paketleme ve ambalajlama, Pazar ağının kurulması gibi projeler de uygulanmaya başlanacak” dedi. 

Haber / Menşure KARDEŞ