Mescid-i Aksa'daki Müslümanlar Melikşah'ı bağrına bastı

TRT'de yayınlandığı günden bu yana Diriliş Ertuğrul dizisinin birçok sahnesi güncelliğini korurken, dizide rol alan başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan'la birlikte Melikşah Alp rolüyle ekranlara yan

GÜNDEM 4.11.2019 18:00:00 0
Mescid-i Aksa

Diriliş Ertuğrul dizisinde kılıç sallayışıyla, at binişiyle ve dövüş sanatlarıyla ön plana çıkan Kapaklılı Melikşah Özen’in yıldızı dizinin her bölümünde ayrı ayrı parlarken, dizinin final yapmasının ardından Melikşah Özen de halk arasında olduğu kadar dizi takipçisi ülkelerde de tanınır karakterler arasında yer aldı. Geçtiğimiz hafta oğluyla birlikte turistlik gezi için Doğu Kudüs’e giden Melikşah Özen, burada Filistinliler tarafından adeta sevgi seline boğuldu. 

SEVGİ SELİNE BOĞULDU

Cuma namazının ardından sevenlerinin Harem-i Şerif avlusunda fotoğraf çektirme isteklerini geri çevirmeyerek Filistinlilerle saatlerce fotoğraf çektirmek zorunda kalan Özen, bir taraftan Mescid-i Aksa’nın şaşkınlığını yaşarken, bir taraftan da Filistinlilerin kendisine gösterdiği sıcak sevgi gösterileri karşısında duygularına hakim olamayarak gözyaşlarına boğuldu. 

HÜZÜNLE KARŞILIK MUTLULUĞUMU İKİYE KATLADI

Melikşah Özen “Yıllardır İsrail zulmüne ve siyonizme karşı inançları ve imanlarıyla ayakta durmaya çalışan Filistin’deki Müslümanlarla bir araya gelmek, onlara moral vermek ve daha önemlisi çocuğuma çocuk yaşta Filistin gerçeğini yaşatarak göstermek için Filistinli kardeşlerimle bir araya gelme hayali kurdum. Bugün bu hayalimi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşarken Filistinli kardeşlerimin sıcak ilgisi hüzünle karışık mutluluğumu ikiye katladı. Bizler İslam şuuru Türklük gururuyla var olmuş bir neslin fertleriyiz. Çocukluğumdan beri bu ilkeler çerçevesinde büyüdüm. Allah bana Diriliş Ertuğrul gibi bir dizide rol almayı nasip etti. Ben de hem kişiliğimin hem dizideki rolümün bana yüklediği misyona laik olabilmek için yaşantımdan taviz vermeden doğru bildiklerimin yanında inandığım yerlerde olacağım” diyerek Kudüs’te olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. 

TÜRK’TEN VE TÜRKLÜKTEN BİR ŞEYLERİ GÖRMENİZ MÜMKÜN

Önümüzdeki günlerde dünyanın değişik yerlerinde yaşayan Müslüman Türk milletinin bulunduğu memleketleri de ziyaret edeceğini kaydeden Melikşah Özen, “Asya’da, Avrupa’da, Orta Doğu’da nereye giderseniz gidin mutlaka Türk’ten ve Türklükten bir şeyleri görmeniz mümkün. Yüzyıllar önce atalarımızın oralara götürdüğü medeniyet ve adalet bugün halen tazeliğini korumaktadır. Buna örnek olarak siyonizm altında yaşamak zorunda bırakılan Doğu Kudüs’teki Filistinlilerin Osmanlı’nın adaletine atıfta bulunarak Osmanlı’ya olan özlemlerini dile getirmesini gösterebiliriz. Türk milletine on yıllar boyunca okullarda Osmanlı’ya ait verilemeyen ya da yanlış verilen birçok bilgi Diriliş Ertuğrul’la verilmeye çalışılmış, kısa sürede halk nezdinde yer edinen dizinin ünü Türkiye sınırlarının dışına çıkarak dünyaya yayılmıştır. Doğu Türkistan ziyaretimde de hem Mescid-i Aksa’da bulunmanın manevi huzuru hem de Filistinlilerin diziye olan ilgisini görmenin mutluluğunu bir arada yaşadım” dedi. 

Haber / Şaban KARDEŞ