Atatürk Evi'nin temeli 10 Kasım'da atılacak

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hatırasını yaşatmayı hedefleyen Çorlu Belediyesi, Atatürk Evi projesinin temelini atıyor. Yetkililer Atatürk Evi'nin, Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin çok ben

GÜNDEM 4.11.2019 15:50:00 0
Atatürk Evi

Eski İrem Kot Trafik Parkı’nın olduğu alana inşa edilecek Atatürk Evi'nin temel atma töreni 10 Kasım Pazar günü saat 12.00’da yapılacak. Çorlu halkının katkıları ile yapılacak Atatürk Evi projesi ile gelecek kuşaklara Atatürk sevgisinin bırakılması hedefleniyor. 

"BÜYÜK BİR ÖZVERİ İLE BAŞLADIK"

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, tüm Çorluluları temel atma törenine davet etti. Sarıkurt, “Atatürk Evi projesine büyük bir özveri ile başladık. Vatandaşlarımızdan gelen güzel tepkiler bizleri çok mutlu etti. Tarihimize ve değerlerimize hep birlikte sahip çıktığımız için gurur duyuyorum. El ele vererek, çok çalışarak Atatürk Evi’mizi inşa edeceğiz. Tüm halkımızı 10 Kasım’da gerçekleştireceğimiz Atatürk Evi’mizin temel atma törenine davet ediyorum. Ata’mızı sonsuzluğa uğurladığımız 10 Kasım tarihinin 81. yıl dönümünde Ulu Önder’imizin hatırasını yaşatmayı ve nesilden nesile aktarmayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı. Atatürk Evi projesine büyük bir ilgi gösteren Çorlu halkı da, “Ata’mızın evini Çorlu’da ziyaret edebilecek olmanın sevincini yaşıyoruz. Atatürk’ün hatıralarını yaşatırken bir yandan da çocuklarımıza önemli bir kültürel miras bırakacağız. Belediye Başkanımız Ahmet Sarıkurt’a ve ekibine böyle güzel işlere imza attıkları için teşekkür ediyoruz.” dediler.

Haber / Buse SERİN