Kök: O Meclis üyesini kınıyoruz

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, Çerkezköy Belediye Meclisi'nde yaşanan tartışmalarla ilgili basın açıklaması yaptı. 

GÜNDEM 1.11.2019 18:23:00 0
Kök: O Meclis üyesini kınıyoruz

Geçtiğimiz haftalarda CHP Meclis Üyesi Şahin Yılmaz’ın paylaşımı ile ilgili sosyal medyadan açıklama yaparak, paylaşıma tepki gösteren Ümit Kök, dün de o paylaşımla ilgili mecliste yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı. Meclis toplantısında AK Parti Grup Sözcüsü Adem İçli tarafından meclis toplantısından hemen önce bir bildiri okunduğunu belirten Kök, “Bu, Barış Pınarı Harekatı ile alakalı CHP’li meclis üyesinin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla alakalıydı. Daha önce sosyal medyadan düşüncemizi beyan etmiştik. Bu mecliste de AK Parti grubu olarak o kişiyle alakalı bir metin okundu. Anlamadığımız bir şey var. Vatanını, milletini seven herhangi bir insanı hiçbir şekilde rahatsız etmeyecek bir metindi. Neden, kimler rahatsız oldu?” dedi. 

 

“BU DİLİN KİMİN DİLİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

 

Bu metinde, o meclis üyesi dışında kimseyi rencide edecek bir durumun söz konusu olmadığını söyleyen Kök, CHP Meclis Üyesi Şahin Yılmaz’ın 7 Ekim’de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı da okudu. Türkiye’nin Suriye’de savaşmadığını, savaşa girmediğini, Suriye'nin kuzeyinde kurulmak istenen terör devletine müsaade etmemek için Suriyeli vatandaşların güvenliğini sağlamak için, kendi ülkemizin güvenliğini sağlamak için operasyon yaptığını belirten Kök “Bu dilin kimin dili olduğunu da biz gayet iyi biliyoruz. Bütün Çerkezköy de iyi biliyor bütün Türkiye'de iyi biliyor. Barış Pınarı Harekatında da aynı söylemleri söyleyenler bellidir” dedi. Şahin Yılmaz’ın paylaşımında yer alan “Acaba 1 metrekare alan sınırlarımıza dahil ettik mi ve hangi toprakları fethettik?. Savaş acıdır, gözyaşıdır, ölümdür, sürgündür, yokluktur. Kolay tercih edilen bir karardır. Barış zordur barışı savunmak zordur. Bugün barışı savunmak nerdeyse suç sayılacak” sözleriyle ilgili de konuşan Kök “Biz oraya toprak fethetmeye gitmedik. Biz oraya güvenliği sağlamak için, bölgede terör örgütünün devlet kurmasına müsaade etmemek için girdik. Bütün Türk milletinin böyle bir şey ile derdi olmadığını kendisinin de bilmesini istiyoruz” dedi. Bu paylaşımda yer alan söylemlerin her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını rahatsız eden, kınanması gereken söylemler olduğunu kaydeden AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök “Mecliste meclis üyelerimiz grubumuz adına siyaset yapmak için bunu okumadı. Vatandaşlık görevini yerine getirmek için yaptı. Bu kişi meclis mensubu bir insan olduğu için de meclis gündemine getirildi. Keşke müsaade edilseydi, keşke düşünceler net bir şekilde aktarılabilseydi. Ama bazı Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerinden açıkçası biz böyle bir tavır beklemiyorduk” dedi. Bugün yaşanan görüntünün hoş olmadığının kaydeden Kök “Bunun yaşanmasını istememekle beraber maalesef böyle bir şey yaşanmıştır. Yaşanması bizi şaşırtmıştır. Çünkü biz gerçekten böyle bir şey beklemiyorduk. Ak Parti İlçe Başkanı olarak bu kişiyi kınıyorum. Bu kişi bu mantıkta, bu söylemde olduğu sürece de o meclisten istifa etmesi gerektiğini, Cumhuriyet Halk Partili tabanın bu düşüncede olmadığını bir vatandaş olarak düşünüyorum” dedi. Kök, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın da bu konuda bu meclis üyesi ile alakalı gereğini yapmasını talep etti. 

 

Haber / Yakup KARATEPE