Belediye meclisini dağıtan paylaşım

Çerkezköy Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısını yapmak üzere saat 15:00'da toplandı. CHP'li Meclis Üyesi Şahin Yılmaz'ın geçtiğimiz haftalarda sosyal medya hesabından

GÜNDEM 1.11.2019 17:25:00 0
Belediye meclisini dağıtan paylaşım

 

Toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce söz alan AK Partili Meclis Üyesi Adem İçli “Barış Pınarı Harekatı’na destek için 15 Ekim tarihinde tüm ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, belediye başkanı ile hep birlikte siyasi görüşümüzü bir kenara bırakarak vatan için, millet için, bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için bir araya gelmeyi bildik ve Barış Pınarı Harekatımıza destek mesajımızı verdik. Akabinde meclisi olağanüstü toplantıya çağırıp meclisten bu konuyla alakalı devletimizin ve askerimizin arkasında olduğumuz kayıt altına almak suretiyle birlik ve beraberlik mesajı verdik” dedi. 

 

 

“İSTİFA ETMESİNİ TALEP EDİYORUZ” 

 

Konuyla alakalı siyasi görüşünü ve fikrini bir kenara bırakarak belediye başkanına, ilçe başkanlarına ve meclis üyelerine teşekkür eden İçli “Maalesef bizler bu meclis salonunda Barış Pınarı Harekatı’na destek verirken, meclisimizde tek bir kişi vardı ki şahsi sosyal medya hesabından Barış Pınarı Harekatı ile alakalı burada okumaktan ve dile getirmekten imtina ettiğim cümleler kurmuştur. Bu kişiyi söylemlerinden dolayı AK Parti grubum adına kınıyorum. İvedilikle Çerkezköy Belediyesi’nde olan görevlerinden istifa etmesini talep ediyoruz. Diğer arkadaşlarımın da aynı fikirde olduklarını düşünüyorum. Onların da kınamasını bekliyorum” dedi. 

 

“BÜTÜN TALEPLERİNİZİ OYLAMAYA SUNACAĞIM”

 

Adem İçli’nin sözlerinin ardından konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay “Çerkezköy Belediye Meclisi polemiklerinizi dile getirme yeri değil. Bundan sonra her gündem dışı söz talebinizi mecliste oylayacağım. Belediye Meclisi, kişisel polemiklerinizi kişisel fikirlerinizi ifade etme yeri değildir. Bunu böyle anlayın. Bu milat olsun. Bundan sonra gündem dışı her talebinizi meclisin gündeminde oylayacağım. Burası sizin siyaset fikirlerinizi, kişisel fikirlerinizi veya polemiklerinizi ifade etme meclisi değil. Meydan dışarıda. İstediğiniz zaman kişisel olarak da, meclis üyesi arkadaşlarınız olarak da, partiniz olarak da hoşunuza giden ya da gitmeyen her neyse, her şeyle alakalı söz konuşma hakkı zaten sizin, meydan sizin. Ama bunun yeri burası değil. Bu meclisi bu konuşmalara alet etmemek için bütün söz taleplerinizi oylamaya sunacağım” dedi. 

 

 

TARTIŞMAYA DİĞER MECLİS ÜYELERİ DE DAHİL OLDU

 

Söz almak isteyen AK Parti Adem İçli ve AK Parti grubunu eleştirdiği CHP’li Şahin Yılmaz’a söz vermeyen Akay “Gündem belli. Söz almak için 2 tane usul var. Birincisi meclis başkanı size söz verir. İkincisi de meclisin onayına sunulur. Size gündemin başında dedim ki meclisin gündemi belli. 9 madde için buradayız. Ancak iyi niyet çerçevesinde, Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Çerkezköy’e daha fazla daha iyi hizmet edebilmesi için siz tüm arkadaşlarınız bir söz ifade eder, o paylaşacağınız sözün Çerkezköy’e hizmet anlamında bir karşılığı vardır. İyi niyet çerçevesinde bu sözleri karşılıklı veririz birbirimize. Ben de veririm” dedi. Başkan Akay’ın konuşması sık sık bazı meclis üyeleri tarafından kesilirken, Başkan Akay’ın konuşmasına izin vermeyen Şahin Yılmaz ve Adem İçli karşılıklı tartışma ve polemiğe girdi. İkili arasında başlayan sözlü tartışmaya diğer bazı meclis üyeleri de dahil oldu. Tartışmanın büyümesi üzerine toplantıya Belediye Başkanı Vahap Akay, oturuma 5 dakika ara verdi. Verilen arada da ortam yumuşamayınca ve sükunet sağlanmayınca Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, toplantıyı 4 Kasım Pazartesi günü saat 15:00’a erteledi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU