"Doğal gazda yüzde 28 tasarruf sağlayabilirsiniz"

GAZDAŞ yetkilileri, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü'nde enerjide verimliliğe ve tasarrufa dikkat çekerek, ekonomik bir enerji kaynağı olan doğal gazdan nasıl tasarruf edebileceği konusunda doğal gaz kullanıcıla

EKONOMİ 31.10.2019 11:32:00 0
"Doğal gazda yüzde 28 tasarruf sağlayabilirsiniz"

Alınacak küçük önlemlerle hem doğal gaz faturalarında önemli oranda tasarruf sağlanabileceğini, hem de enerji kaynaklarının verimli kullanılmasına destek olunabileceğini söyleyen yetkililer, tüketicilere verimlilik ve tasarruf konusunda çeşitli  tavsiyelerde bulundu.

 

"YÜZDE 28 TASARRUF ELDE EDİLEBİLİR"

 

Yetkililer, doğal gazın yanma veriminin yüksek olduğu için enerji tasarrufu sağladığını kaydederek, "Isınma, pişirme ve sıcak su için kullanıldığında yılda ortalama yüzde 28 tasarruf elde edilebilir. Sabahları evden çıkarken kombiyi tamamen kapatmak ekstra maliyetler doğurur; kombileri düşük sıcaklıkta sürekli çalıştırmak mekanların tamamen soğumasına engel olurken kombinin daha az çalışmasını sağlar. Binalara mantolama yöntemiyle ısı yalıtımı yapılarak ısı kaybı azaltılabilir. Çift cam ve sızdırmaz kenarlı pencereler ısı kaybını engeller." tavsiyelerinde bulundu. 

 

"ATIK BIRAKMIYOR"

 

Evleri, peteklerin üstünü ve etrafını eşyalarla kapatılmayacak şekilde dekore etmenin ısının odaya eşit olarak yayılmasını sağlayacağını da belirten yetkililer, "Doğal gaz karbon içeriğinin düşük olması sebebiyle çevreye zarar vermiyor, havayı da kirletmiyor. Doğal gazın yandığı zaman atık bırakmaması, zehirsiz, külsüz ve dumansız bir enerji kaynağı olması; çevre kirliliğinin azaltılmasına, ekolojik dengenin korunmasına da katkı sağlıyor." dedi. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ