'Doğru İş Mutlu İnsan' 

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Akademi tarafından düzenlenen seminer ve eğitimler "Doğru İş Mutlu İnsan Paneli" ile devam etti. 

GÜNDEM 31.10.2019 11:26:00 0

Batı Eğitim Salonu'nda yapılan panelin moderatörlüğünü Çorlu TSO 14. Meslek Komite Başkanı Hülya Perin ve Nilüfer Ceylan yaptı. Panele; Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Meclis Başkanı Erdim Noyan ve İŞKUR Çorlu Şube Müdürü Aslıhan Moğulkoç katıldı.

 

"SİZLERİ SADECE ÜYEMİZ OLARAK GÖRMÜYORUZ"

 

Panelde konuşan Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, “Sizleri sadece üyemiz olarak görmüyoruz. Sizleri, iş ortaklarımız, istihdam yaratan işverenler ve yatırımcılar olarak da görmekteyiz. Odamız olarak, sanayide ve ticarette, ilerlemenin yolunun ancak insan gücünü en iyi şekilde eğitmek ve en iyi şekilde değerlendirmekle mümkün olduğuna inanıyoruz. İnsan kaynakları işletmeler ve yöneticiler için en önemli konudur. Şirketlerin ayakta kalabilmeleri için sürdürülebilir büyüme sağlamaları gerekmekte ve bunun yolu da doğru insan kaynağı yönetiminden geçmektedir. Üyelerimiz ile birlikte, ortak aklın önemine inanarak, faaliyetlerini ülkemizin menfaatleri doğrultusunda sürdürmeye  dün olduğu gibi, bundan sonra da devam edeceğiz” dedi. 

 

"HER ŞEYİ İŞKUR'DAN BEKLEMEMEK GEREKİYOR"

 

İşgücüyle eldeki insan kaynağının birleştirilmesi gerektiğini kaydeden Volkan, "Burada işverenlere çok iş düşüyor. Her şeyi İŞKUR’dan ya da işe gelecek arkadaşlarımızdan beklememek gerekiyor. İşverenlerimizi bir yandan çalışacak arkadaşlarımızın ihtiyaçlarına göre eğitmeye, bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bu kıymetli çalışmaların önümüzdeki yıllarda daha da kıymetli hale geleceğine inanıyorum. Bölgemize çok önemli yatırımlar gelmektedir. Bu yatırımlar geldikçe işveren ve işçi açısından son derece önemli bir büyüme görünecektir.” diye konuştu. Panelin devamında İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Sultan Kaymakoğlu, 'Özgeçmiş (CV) ve mülakat teknikleri, İş hayatına katılım ve İŞKUR’un rolü'  konularında katılımcıları bilgilendirdi. Ardından, Çiğdem Orhan ve Dilek Ohri Öztürk de, 'İstediğim İşi Nasıl Bulurum?' konularında sunum yaptı. 

 

Haber / Yakup KARATEPE