Ne ekerseniz onu biçeceksiniz

Türk emekli subay, güvenlik danışmanı ve yazar Mete Yarar 2. Kapaklı Kitap Fuarı'nın 6'ncı gününde öğrenciler ve kitapseverlerle buluştu. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Yarar "Vatan de

GÜNDEM 30.10.2019 16:02:00 0
Ne ekerseniz onu biçeceksiniz

Dün saat 13:00’da düzenlenen söyleşide lise öğrencileriyle bir araya gelen Yazar Mete Yarar, öğrencilere çeşitli sorular yöneltti. Öğrencilere 1 sene sonra nerede olmak ve ne yapmak istediklerini soran Yarar, “10 yıl sonra çok iyi yerlere gelmenizin sihirli formülü nedir” sorusunu da yöneltti. Sorusuna “Başarı, çalışmak, plan, inanmak, vazgeçmemek” cevaplarını alan Yarar “Bu söylenenler hepsi doğru. Ama bu söylenenler sadece bugünü kurtarır. Eğer herkesten daha fazla çalışmazsanız bir öteye geçemezsiniz. Herkesten daha fazla inanmazsanız, herkesten daha fazla inançlı olmazsanız, herkesten daha fazla çaba sarf etmezseniz olmaz. Eğer bu ülkeyi bir yerden bir yere taşımak istiyorsanız, başka ülkeler bir çalışıyorsa hepimizin iki çalışması gerekiyor. İnanmamız gerekiyorsa 2 fazla inanmamız gerekiyor” dedi. 

 

“AZİM VE İNANCI O ZAMANDAN BELLİYDİ”

 

Kara Harp Okulu’nda okurken içlerinden hangi öğrencinin ileride hangi mevkiye gelebileceğini ya da ne iş yapabileceği az çok bildiklerini söyleyen Yarar “Genelkurmay Başkanı olacak dediğimiz arkadaşımız şuanda bizim devremizin en başarılı öğrencisi ve Genelkurmay’da en kritik görevde. O zaman da o kişinin ne olacağı belliydi. Çünkü azim ve inancı o zamandan da belliydi” dedi. 

 

“ÖNCE VATANI KORUYACAĞIZ”

 

Barış Pınarı Harekatı ile ilgili de konuşan Yarar, öğrencilere tavsiyelerde de bulunarak “İleride hepiniz belli yerlere geleceksiniz. Size tek tavsiyemdir. Siz ne ekerseniz onu biçeceksiniz. Bugünkü ağabeylerinizin yaptıklarını ne kadar takdir eder ve onların ne kadar arkasında durursanız, yıllar geçtikten sonra da sizin arkanızdan gelen nesil sizin arkanızda durur. Sizlerin hedeflerinizin değeri, bizim için mücadele eden, bizim için çabalayan bu arkadaşlar sayesinde. Vatan denen bir şey olmazsa üzerine yapabileceğiniz bir şey var mı?  10 yıl sonra olacağımız yer sizler sayesinde olacak. Bizim taşıdığımız bayrak buraya kadar. 10 yıl sonra nerede olacağımıza siz karar vereceksiniz. Ya Suriye olacağız, ya Libya olacağız, ya dünyanın en gelişmiş ülkesi olacağız. Bunun kararını siz vereceksiniz. Vatanın olmadığı bir yerde ne öğrenci olur, ne eğitim olur, ne sağlık hizmeti olur. Vatanı önce koruyacağız ondan sonra üzerine bir şey koyacağız” dedi. Söyleşinin ardından Yazar Mete Yarar öğrenciler ve kitapseverler için kitaplarını imzaladı. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU