Kayyum atanan birlik yeni yönetimini seçti 

Edirne'de mali kriz nedeniyle çalışanlarının maaşını ödeyemeyen ve Temmuz ayında kayyum atanan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB), olağanüstü genel kurul yaparak yeni yönetimini bel

GÜNDEM 28.10.2019 17:21:00 0
Kayyum atanan birlik yeni yönetimini seçti 

Edirne'de, uzun süredir mali krizde olan birliğe geçtiğimiz Temmuz ayında Tarım ve Orman Bakanlığı el atmış ve kontrolör göndermişti. Yapılan incelemenin ardından birliğin yönetimine Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden başta müdür Atilla Bayazıt olmak üzere 5 yetkili atanmıştı. Yaklaşık 4 ay birlikle ilgili çalışmaları yürüten ve genel kurul sürecine hazırlayan kayyum dün yapılan olağanüstü genel kurulla birliğin idaresini yeni seçilen yönetime devretti. 

 

"259 OYUN 192'SİNİ ALDI"

 

İlk olarak divan kurulunun belirlendiği genel kurul, Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Birliğin geçici başkanlığını yürüten Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt'ın yönetim kurulu faaliyet raporunu okuduğu genel kurulda ayrıca, borçlu üyeler hakkında işlem yapma ve halen devam eden davalara katılabilmek için yeni yönetime yetki verildi. Genel kuruldaki konuşmaların ardından yapılan seçimde, Havsa Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Akkaya'nın pembe listesi genel kurulda kullanılan 259 oyun 192'sini alarak yönetime seçildi. 

 

"HEPİMİZE GÖREVLER DÜŞÜYOR"

 

Akkuzu, "Birlikte bugüne kadar yapılan kötü yönetimin zararını herkes çekti. Ayağa kalkmak için herkese görev düşüyor. Şu an birliğin gücü zayıflamış durumdadır. Kötü yönetimlerin zararını başta birlik, üyeler ve 4 - 5 aydır maaş alamayan çalışanlar çekmektedir. Maaşını alamayan çalışandan ne gibi bir hizmet bekleyebiliriz. Üyesinden çalışanına hepimiz bu birliğin birer ferdiyiz. Bu birliğin düzgün işleyebilmesi için hepimize görevler düşüyor" dedi. Edirne DSYB'nin yeni yönetim kurulu Oğuz Akkuzu, Kadir Tuna, Levent Sar, Tuncay Tunca, Selçuk Ceylan, Mustafa Bozdağı, Seçkin Camcı'dan oluştu.

 

Haber / Yakup KARATEPE