Kum sanatçısı Tarkan Köylü, Çerkezköylülerle buluştu

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi tarafından hayata geçirilen Değerler Eğitimi Projesi kapsamında kumdan yaptığı sanatla tanınan kum sanatçısı Tarkan Köylü, Çerkezköy'de kursiyerler ve sanatse

GÜNDEM 28.10.2019 16:25:00 0
Kum sanatçısı Tarkan Köylü, Çerkezköylülerle buluştu

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi tarafından hayata geçirilen Değerler Eğitimi Projesi kapsamında kum sanatıyla tanınan yazar Tarkan Köylü dün Çerkezköy’e geldi. Tarkan Köylü dün saat 10:00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen atölye çalışmasında kursiyerler ve sanatseverlerle bir araya gelirken etkinliğe Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman ile Müdür Yardımcısı Güllü Kazak da katıldı. 

 

USTALARLA KURSİYERLER BULUŞUYOR

 

Tarihi olayları kum sanatı ile anlatan sanatçı Tarkan Köylü’nün ‘Değerler Eğitimi’ kapsamında atölye çalışmasında Çerkezköylü kursiyerler ve sanatseverlerle bir araya geldiğini belirten Çerkezköy Haşk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Geleneksel sanatların unutulmaması, bu yolda emek veren usta sanatçıların tanıtılması ve yeni kuşaklara bilginin aktarılması yönünde Ustalarla Kursiyerler Buluşuyor etkinliklerinin devam ettiğini belirtti. 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Bugün de kum sanatı sanatçısı Tarkan Köylü’yü Çerkezköy’de konuk ettiklerini belirten Akman, etkinliğe katılan kursiyerlere ve sanatseverlere teşekkür etti. 

 

TARİHİ OLAYLARI KUM SANATIYLA ANLATTI

 

Alttan ışıklandırılmış bir masa üzerindeki kumlarla çeşitli sanat eserleri ortaya çıkaran Tarkan Köylü’nün yaklaşık yarım saat süren gösterisi Çerkezköylüler tarafından ilgiyle izlendi. Emet Cevizdere Zaferi, Malazgirt, Osmanlı, Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz olaylarını kum sanatı yaparak anlatan sanatçı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı görselleri ile de beğeni topladı. Programın sonunda sanatçıya plaket takdim eden Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman ve Müdür Yardımcısı Güllü Kazak katılımından dolayı kendisine teşekkür etti. 

 

Haber / Emre BOZ