Başakşehir Okulları'ndan coşkulu 29 Ekim kutlaması 

Başakşehir Okulları'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız dün coşkuyla kutlandı. Öğrenciler hazırlamış olduğu oratoryo, halk oyunları gösterileri, modern dans gösterisi, melodika gösterisi ve drama gös

GÜNDEM 28.10.2019 15:21:00 0
Başakşehir Okulları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 11.00-13.00 saatleri arası Başakşehir Okulları Konferans Salonu'nda kutlama programı düzenlendi. Programa Kampüs Müdürü Mehmet Demirbaş, İlkokul Müdürü Kıvanç Dizman, Ortaokul Müdürü Aylin Arda, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Program öncesinde veliler, çocuklarının hazırlamış olduğu resim, baskılı tişört, seramikve baskılı ürünlerin yer aldığı 'Bir ömür Cumhuriyet Resim Sergisi'ni gezdiler. Resim sergisinin hazırlayan resim öğretmenleri Hatice Köse ve İkbal Özkılıç resim sergisi hakkında bilgilendirmede bulundu. Hatice Köse, "Bir ömür Cumhuriyet isimli resim sergimizde ilkokul ve ortaokul çocuklarının ve öğretmenlerimizin atölyelerde hazırlamış olduğu ürünler yer almakta. Büyük seramik atölyemiz var orada hazırladığımız pek çok ürün sergimizde yer alıyor. Teknoloji ve Tasarım dersinde çocuklarımızın hazırlamış olduğu Atatürk baskılı tişörtler de sergimizde yer alıyor. Sergimizde yer alan tüm ürünlerde emek ve çaba var." ifadelerini kullandı. 

 

 

"MÜCADELE VE ONUR DOLUDUR"

 

Resim sergisinin gezilmesinin ardından kutlama programına geçildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Sosyal Bilgiler öğretmeni Caner Karpuzcular günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Karpuzcular, "Bugün Cumhuriyetin ilanının 96. yılı. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan'ı çocuklara, 19 Mayıs'ı gençlere, 29 Ekim'i ise bütün Türk toplumuna armağan etmiştir. Biz de bu bayramları o günden bu güne aynı coşku, aynı heyecan ve aynı mutluluk içinde kutluyoruz ve kutlamaya devam edeceğiz. Bugün Cumhuriyetin anlamını her zamankinden daha çok duymayı, 29 Ekim'i bilinçli olarak kutlamayı ona sarılmayı gerektiren bir gündür. Cumhuriyete giden yol toplumumuz için mücadele ve onur doludur. Bu yolun her taşı Türk'ün asil kanı, müthiş özverisi ve sabrı ile doludur. Kurtuluş meşalesini başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere her Türk büyük bir sorumluluk ile taşımıştır. Büyük mücadele ile bu vatanın kutsal toprakları düşman işgalinden kurtarılmış ve adı Cumhuriyet olan meşale sonsuza dek yakılmıştır." dedi. 

 

 

"IŞIĞINIZI, GÜCÜNÜZÜ VE İNANCINIZI VE ATATÜRK'TEN ALMALISINIZ"

 

Cumhuriyetin bir yönetim biçimi olduğunu söyleyen Karpuzcular “Cumhuriyet milli egemenliğin ve özgürlüğün temelini oluşturur. Cumhuriyet çağdaş, demokratik, laik, genel kültür sahibi, çağın gerektirdiği donanıma sahip, geçmişini bilen, geleceğine sahip çıkan, aklı ve vicdanı hür nesiller yetiştirmemizi istemektedir. Atatürk, ‘Türk milletinin yapısına en uygun yönetim biçimi Cumhuriyettir’ demiştir” dedi. Öğrencilere seslenen Karpuzcular “Sevgili öğrenciler, ulusumuzun geleceğinin sizlerin elinde olacağını bilen Atatürk, 'Gençler Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak sizlersiniz.' demiştir. Sizler Atatürk önderliğinde yetişen ve bugünlere kavuşan mutlu bir ulusun çocuklarısınız. Işığınızı, gücünüzü ve inancınızı ve Atatürk'ten almalısınız. Yürekleriniz Atatürk kadar çalışkan ve O’nun kadar vatan ve millet sevgisi ile dolu olmalıdır” dedi. Karpuzcular, konuşmasını Gazi Mustafa Kenmal Atatürk’ün “Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir” sözleri ile tamamladı. 

 

GÖSTERİLER SUNULDU 

 

Sosyal Bilgiler öğretmeni Caner Karpuzcular'ın konuşmasının ardından, 6'ncı ve 7'nci sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu oratoryo gösterisine geçildi. Oratoryo gösterisinden sonra Deren Seçkin, Mustafa Eymen Çakar, Asude Topçu, Zeynep Ahsen Yılmaz, Yağmur Kaya ve Ekin Saygın, 'Cumhuriyet' isimli şiiri okudular. Öğrencilerin görevli öğretmen Şule Yavuz'un nezaretinde 'Cumhuriyet Kahramanları' isimli drama oyununu sergilemelerinin ardından 3'üncü sınıf öğrencileri de melodika gösterisi sundu. 2'nci sınıf öğrencilerinin halk oyunları gösterisinin ardından 5'inci sınıf öğrencileri de modern dans gösterisi sundu. 

 

 

ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI 

 

Program, Ödül Töreni ile devam etti. Sınıflar arasında yapılan, 29 Ekim Cumhuriyet Panosu yarışmasında 6-A sınıfı 1'inci oldu. Ödülü, sınıf başkanı Nazlı Büyükbüce aldı. İlkokul öğrencileri arasında yapılan şiir yarışmasında birinci olan 2-B öğrencisi Emir Güre ödülünü sınıf öğretmeni Ezgi Bozkurt'tan alırken, 1'nci ve 2'nci sınıflar arasında yapılan resim yarışmasında 1'nci Masal Sağlam oldu. 3'üncü ve 4'ncü sınıflar arasında yapılan resim yarışmasında 1'inci Rüya Küçükkısa oldu. Ödül olarak öğrenciler için Tema Vakfı'ndan fidan bağışı yapıldı. 

 

 

"ÇOK ÖNEMLİ BİR GÜN"

 

Ödül töreninin ardından konuşan Kampüs Müdürü Mehmet Demirbaş " Bugün çok önemli bir gün ve bundan nasıl bir anlam çıkarmalıyız hep beraber düşünmek lazım. Değerli çocuklar, değerli öğretmenler ve değerli veliler Cumhuriyet'ten anladığınız şey şu olmalı, hep beraber çoğunlukla, güzelce ülkemizi üzerine bastığımız ve her gün heyecan duyduğumuz ve yeri geldiğimiz zaman sıkça şunu söylediğimiz, 'Ne güzel her yeri gezdim ama benim ülkem gibisi yok' dediğimiz, cennet vatanımız dediğimiz bu vatanı sadece koruyorum demekle korunmayacağını, çalışmak gerektiğini, mücadele gerektiğini ve aslında işte Mustafa Kemal'in de bize bunu işaret ettiğini hepimizin zannediyorum anlaması gerekir. Salonumuzda da ilk defa program yapılıyor şu anda. Provası da yapılmadı yani çok kısmi yapıldı. Buna rağmen böyle güzel bir program çıkması gerçekten çok özel. Bu ilk ve en özel program.  Ve böyle bir programla salonda ilk defa kutlama yapmak da çok güzel." dedi.

 

 

"BİRLİKTE KAZANMAK İÇİN UĞRAŞMALIYIZ"

 

Demirbaş konuşmasının devamında, "Aslında sabah gelirken şunu düşündüm, 'Ben ülkem adına ne yapıyorum?' Bu ülke adına ve kendim adına elbette bir şeyler yapıyorum. Etrafa iyilik yapmak gibi. Ama ülkem adına ne yaptım sorusunu sorduğum zaman inanın biraz zorlandım.  Ama şöyle diyebilirim, binlerce öğrenci yetiştirdim. Bulunduğunuz yer ne olursa olsun ülkenin en güzel toprağıdır. Ve bu toprakta yetiştirdiğimiz her fidanı, her güzel insanı bu memleketin gelişmesi için çaba harcayan insan haline dönüştürmeden bu ülkeyi muasır medeniyetlere eriştiremeyiz. Şu çocukları gördüğüm zaman, 'Evet işte vatana bırakabileceğimiz, bayrağı daha ileriye götürecek kişiler işte bunlardır." diyebiliyorum. Çocuklarımızdan daha özel hiçbir şey yok. Bu ülkede yaşıyoruz bu ülkede bu güzel insanların olduğu yerde çalışmak, mücadele etmek ve birlikte kazanmak için uğraşmalıyız. Benim bugün Cumhuriyet Bayramından ve Mustafa Kemal'in sözlerinden anladığım budur. Umarım çocuklarımızda bizim anlattığımız ve anlatmak istediğimiz şeyleri hep beraber güzelce alır ve ileriye götürür." ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN