Kapaklı Kitap Fuarı, 2'nci kez kapılarını açtı

Kapaklı Kaymakamlığı, Kapaklı Belediye ve Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 2'ncisi düzenlenen Kapaklı Kitap Fuarı dün kapılarını açtı. 100 yayı

GÜNDEM 25.10.2019 16:09:00 0
Kapaklı Kitap Fuarı, 2

Saat 10:30’da Kapaklı ÇOSB Spor Salonu’nda düzenlenen açılışta konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Çok gezen mi bilir çok okuyan mı diye eskiden beri bir tartışma var. Yerine göre gezen bilir, yerine göre okuyan bilir. Ama önemli olan şudur ki ister gezerek ister okuyarak bilgiye erişmektir önemli olan. Eğer bilgiye bir şekilde erişiyorsak o zaman diğerlerinden daha fazla biliyor olacağız. Bugünün dünyasında bilgiye çok daha kolay, çok daha pratik, çok daha çabuk erişmenin yöntemleri var. Ama hiçbir zaman elektronik dünyasından erişmiş olduğumuz bilgiler bize kitap sayfalarını karıştırmaktan, kitap sayfalarını çevirmekten çok daha lezzetli gelmiyor. Ben her zaman kitabı kitap olarak, kağıt olarak okumayı arzu ediyorum, bu şekilde davranıyorum. Bundan daha büyük keyif alıyorum. Burada yapılacak olan açılışta da inşallah kitap dünyasının gerek son zamanlarda çıkan gerekse klasikleşmiş olan eserlerini de birlikte görme, onlara sahip olabilme imkanına sahip olacağız” diyerek fuarın hayırlı olmasını temenni etti. 

 

 

SU PİYANOSUNU TANITTILAR

 


Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından kurdele kesilerek fuarın açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Vali Yıldırım ve davetliler stantları gezerek kitapları incelediler. Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencileri de fuarda kurulan stantta, tasarladıkları ‘su piyansonu’nu tanıttı. Projeyi ilgiyle inceleyen Vali Yıldırım, projeyi tasarlayan öğrencileri tebrik etti. 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 


Açılışa Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Emniyet Müdürü Cemal Bahadır Murat, Kapaklı Jandarma Komutanı Fevzi Bayram, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, Çerkezköy İşkur Müdürü İlhan Burak, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ercan Üçel, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Nusret Güvercin, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

 

ÜNLÜ YAZARLAR KŞTAPSEVERLERLE BULUŞACAK

 


9 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak fuara bu yıl toplam 34 yazar katılacak. 100 yayınevi ve 112 bin kitabın yer aldığı fuarda Ercan Kesal, Yelda Kırçuval, Kerem Fırtına, Hayati İnanç, Halil İbrahim Özcan, Tarkan Köylü, Nazan Arısoy, Mete Yarar, Sinan Yağmur, Cem Gülbent, Birsen Ekim Özen, Sermin Yaşar, Şükrü Erbaş ve Metin Karausta, Hasan Ali Toptaş, Ali Lidar, Murat Tavlı, Bilal Sami Gökdemir, Tolga Uluaydın söyleşi gerçekleştirirken, kitapseverler için de kitaplarını imzalayacak. 
 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU