Çocuklar 29 Ekim'de Çocuk Müzesi'nde buluşacak

Türkiye ve Balkanlar'ın en büyük çocuk müzesi olan Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü'nün kuruluşunun birinci yılı ve Cumhuriyeti'mizin 96. Yıl dönümü etkinliklerle kutlanacak

GÜNDEM 24.10.2019 18:09:00 0
Çocuklar 29 Ekim

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın geçtiğimiz yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Cumhuriyetin çocukları için hizmete sunduğu Türkiye ve Balkanlar'ın en büyük interaktif çocuk müzesi olan Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’nde hem kuruluşunun birinci yılı hem de Cumhuriyeti’mizin 96. yılı coşkuyla kutlanacak.

 

MODERN DANS GÖSTERİLERİ SUNULACAK

 

Çocuklar müzenin girişinde Türk Bayrağı ve pamuk şeker ikramı ile karşılanacak. Program Saat: 13.00’te Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak. Açılış konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okunacak. Çiçek Bale Okulu öğrencileri ile Barış Jackson Montana Dans Okulu  öğrencilerinin modern dans gösterileri izleyiciler ile buluşacak. Saat 14.30’da ‘Benimle Söyle’ isimli şarkı yarışması düzenlenecek. Yarışmaya katılan tüm çocuklara madalya takdim edilecek. Saat 15.30 ise 29 Ekim konulu resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edilecek. Program, 10. Yıl Marşı’nın okunması, Çocuk Korosu’nun konserinin ardından fidan dikimi ile son bulacak.

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’ni şehir içinden 55 bin 662, şehir dışından 12 bin 25 kişi ve yurt dışından 7 bin 105 kişi ziyaret etti. Evrensel bir müze olan; sadece Edirne’deki çocuklara değil yurt içi ve yurt dışından gelen çocuklara birçok şey katan müzemiz; geleceğimizin teminatı çocuklarımıza yaparak ve yaşayarak öğrenme fırsatı sunmaya devam ediyor. Konularında uzman personelimiz tarafından verilen eğitimlerde çocuklarımız geleceğe en iyi şekilde hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl Cumhuriyet’in 95. Yılında, Cumhuriyetin çocuklarına armağan ettiğimiz Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi, bu yıl hem kuruluşunun 1'nci yılını hem de Cumhuriyet’imizin 96. yılını bir dizi etkinliklerle kutlayacak. Tüm çocukları 29 Ekim Salı Günü Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’ne bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Emre BOZ