Mekansal adres kayıt sistemi çalışmalarına başlandı

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve ASELSAN tarafından, Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) saha çalışmalarına başlandı. İlk

GÜNDEM 23.10.2019 14:40:00 0
Mekansal adres kayıt sistemi çalışmalarına başlandı

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Proje ile Türkiye için oluşturulan ulusal adres bilgilerinin depolandığı sistemin yönetilmesi ve güncellenmesinin daha kolay hale gelecek. Mekânsal Adres Kayıt Sistemine tam olarak geçiş ile ülkemiz genelindeki tüm adreslerin mekanla yani konum veya parsel bilgisiyle eşleştirilecek. Kullanıcıların anlık olarak takip edilecek ve yapılan işlemler denetlenebilecek.” dedi.

 

‘ÇALIŞMALAR MEVZUATA UYGUN OLARAK DEVAM EDİYOR’

 

Ulaş Yurdakul, “MAKS çalışmaları sonrasında adres ve numaralamaya dayalı mevzuat doğrultusunda bulvar, cadde ve sokakların isimlerinde ve yönlerinde değişmeler olacak. Bunlara bağlı olarak binaların dış kapı numaralarında değişiklik yaşanabilir. Mümkün mertebe en az seviyede olması için çalışılıyor ancak mevzuat gereği zaruri değişiklikler olabilir. Bu konuyla ilgili muhtarlara ve vatandaşlarımıza bilgilendirme yapacağız.” dedi.

 

‘ŞÜPHELİ DURUMLARDA KOLLUK KUVVETLERİNE ULAŞIN’

 

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul son olarak, “Mevcut verilerin kontrollerini yapacak saha çalışmalarındaki yetkililerin mevcut evde ikamet eden en yaşlı kişi üzerinden tespit yaparak eşleştirme çalışmasını sonlandıracağız. Çalışanların isimleri toplum ve veri güvenliği için gizli tutulmakla mükelleftir. İlgili kurumlarda tüm çalışan bilgileri mevcuttur. Vatandaşlarımızın olası ihmaller ve şüpheli durumlar ile ilgili Kolluk Kuvvetlerimizi aramalarını önemle rica ediyorum." dedi. 

 

Haber / Murat YAYIN