Öğrenciler sokak hayvanları için kulübe yaptı 

Malkara'da bulunan 75.Yıl İlkokulu 3.sınıf öğrencileri, kışın sokakta barınacak yer bulmakta zorlanan sokak hayvanları için köpek ve kedi kulübeleri yapıp site, cadde ve sokaklara dağıttı. Ö

GÜNDEM 23.10.2019 11:29:00 0
Öğrenciler sokak hayvanları için kulübe yaptı 

Minik öğrenciler, kış aylarında sokakta kalan ve barınacak yer bulamayan sokak hayvanlarını gördükten sonra kedi ve köpekler için ‘Pati Kardeşin’ projesi kapsamında kulübe yapmaya karar verdi. 'Pati Kardeşin' Projesi Yöneticisi Özlem Esen ve 75. Yıl İlkokulu 3/B Sınıf Öğretmeni Hülya Tarih’in de destekleriyle öğrenciler kulübe yapmaya başladı. 

 

‘YAKLAŞIK 20 KULÜBE YAPILIP, DAĞITILDI’

 

Yaklaşık 20 kulübe, kurumların bahçelerine, sitelere, cadde ve sokaklar olmak üzere hayvanların bulunduğu yerlere konuldu. Öğrenciler ayrıca yaptıkları kulübelerde barınacak hayvanların aç kalma ihtimaline karşı harçlıklarından arttırdıkları paralarla mama aldı. 

 

‘BİZ HAYVANLARI ÇOK SEVİYORUZ, HERKES SEVSİN’

 

3-B sınıfı öğrencilerinden Berk Gülmez, “Yaptığımız kulübelerden bir tanesini bizim sitenin bahçesine koyduk. Bu projemizi arkadaşlarımız da örnek alsın. Biz hayvanları çok seviyoruz. Herkes sevsin.” dedi.

 

‘HAYVANLARIN KULÜBELERE GELMESİNİ İSTİYORUZ’

 

3-B sınıf öğrencilerinden Deniz Karabulut da, “Biz arkadaşlarımızla hayvanları çok seviyoruz ve onlar için kulübe yaptık. Şimdi yaptığımız kulübeleri dağıtıyoruz. Yanlarına yemlik ve suluk da koyuyoruz. Şimdi ise hayvanların koyduğumuz yemlik ve suluklara gelmesini istiyoruz.” dedi.

 

‘TEŞEKKÜR ETTİLER’

 

Çevredeki vatandaşlar da, öğrencilerin hayvanları koruyabilmek için yaptığı çalışmaların memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, öğrencilere teşekkür ettiler.

 

Haber / Murat YAYIN