112 Acil Çağrı Merkezi'nde ilk yardım eğitimleri verilecek 

Edirne Valiliği'nin destekleri ile yapılan İlk Yardım Eğitim merkezi, 112 Acil Çağrı Merkezinin bulunduğu binada düzenlenen törenle hizmete açıldı.  Vali Canalp, açılışta yaptığı konuşm

GÜNDEM 23.10.2019 11:21:00 0
112 Acil Çağrı Merkezi

112 Acil Çağrı Merkezi'nin giriş katında hizmet verecek olan ilk yardım eğitim alanının açılışına Edirne Valisi Ekrem Canalp, eşi Dr. Ayten Canalp, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih karabacak, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt diğer protokol üyeleri ve daire amirleri ile eğitim alacak kursiyerler katıldı. 

 

BİNLERCE EDİRNELİ İLK YARDIM EĞİTİMİ ALACAK

 

'Bilinçli eğitim hayat kurtarır' sloganı ile hizmete açılan eğitim merkezinin ilk kursiyerleri ise Sağırlar Spor Kültür ve Aileleri Derneği üyeleri oldu ve ilk yardım konuları işaret diliyle anlatıldı. Açılış konuşmasını Edirne Valisi Ekrem Canalp yaptı. Canalp, "İlk Yardım Eğitim Merkezi'nin ilkleri yapmak her zaman çok önemlidir. Birçok ilimizde bu tür binalar yapıldı veya yapılıyor. Şu anda bulunduğumuz binada bütün acil çağrılar tek merkezde koordineli bir şekilde toplandı. Bu merkezin daha verimli kullanmak amacıyla Türkiye’de ilk defa 112 acil binaları aynı zamanda ilk yardım eğitimi veren merkez haline getirdik. Burada yıllar içinde binlerce Edirneli ilk yardım eğitimi alacak. Açılışını yapacağımız merkezin Edirne ve Edirneliler için hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu. 

 

VALİ CANALP İLK YARDIM EĞİTİMİNİN İLK DERSİNE KATILDI 

 

Vali Canalp açılış konuşmasının ardından davetliler ile beraber ilk yardım eğitiminin ilk dersine katıldı. Ardından, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni ziyaret ederek görevlilere başarılar dileyen Canalp, "Bunlardan ilki, itfaiye, polis, jandarma, AFAD gibi acil sağlık hizmetleri için Edirnelilerin sadece ve sadece 112 numarasını aramayı alışkanlık haline getirmelerini istirham ediyorum.  Bu bilgiyi herkesin paylaşmasını rica ediyorum.  İkinci bir konuda 112 gibi diğer acil çağrı merkezlerinin gereksiz yere meşgul edilmemesidir. Meşgul edildiği zaman bu çağrı merkezlerinin belli bir kapasitesi var gereksiz aramalarda yoğunluğa göre arama yapılan çağrılar sırayla beklemeye alınmak durumunda kalınıyor. Bekleme demek bazen sizin ihtiyacınız olmayan zamanın birileri için hayati olabilir. Lütfen bilinçli olalım ve çevremizdekileri de uyaralım." dedi. Vali Canalp ve beraberindekilerin bina girişinde hatıra fotoğrafı çektirmesi ile program sona erdi.

 

Haber / Buse SERİN