Önemli hocaların ismi yaşatılıyor

Trakya Üniversitesine uzun yıllar hizmetleri olan ve Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeliği görevinden emekli olan Prof. Dr. Ali Kemal Kutlu'nun adı, düzenlenen törenle Tıp Fakül

GÜNDEM 21.10.2019 10:19:00 0
Önemli hocaların ismi yaşatılıyor

Rektör Yardımcılığı, Tıp Fakültesi Kurucu Dekanlığı ve Başhekimlik gibi idari görevlerde bulunan, Trakya Üniversitesinde Tıbbi Patoloji Ana Bilim Dalının kurulduğu 1983 yılından, emekliliğe kadar geçen 35 yıllık dönemde Tıbbi Patoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini üstlenen Prof. Dr. Ali Kemal Kutlu’nun isminin Eğitim ve Seminer Salonu’na verilmesi nedeniyle bir tören düzenlendi.

Törene, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Gündeniz Altıay ile Tıbbi Patoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri, akademisyenler, çalışanlar, Prof. Dr. Ali Kemal Kutlu’nun yakınları ve öğrencileri katıldı.

 

ÖNCÜLÜK ETTİ

 

Trakya Üniversitesi bünyesindeki Armağan Dönertaş Engelli Çocuklar Eğitim Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezinin Kurucu Müdürlüğünü de yaparak, özel eğitim gereksinimi olan birçok çocuğun rehabilite edilmesine öncülük eden Prof. Dr. Ali Kemal Kutlu, adına düzenlenen eğitim ve seminer salonu açılışı öncesi, Tıp Fakültesi’nde bir dersliği dolduran meslektaşları, yakınları ve öğrencileri tarafından özel bir programla karşılandı. Yakınları programda Prof. Dr. Ali Kemal Kutlu’nun hayatından, eserlerinden ve çalışmalarından söz ederek anılarından bahsetti.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Prof. Dr. Ali Kemal Kutlu’nun özgeçmişini okumasının ardından kalıcı ve örnek bir davranışa imza attıklarını belirterek, Prof. Dr. Ali Kemal Kutlu’nun her zaman dillerde ve gönüllerde hatırlanmaya devam edeceğini söyledi. 

 

'ÜLKEMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR BİLİM İNSANI'

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu törende yaptığı konuşmada, “Prof. Dr. Ali Kemal Kutlu Hocamız; sadece Tıp Fakültemiz için değil, Ülkemiz için önemli bir bilim insanıdır. Bir değeri, başlatmak kadar onu taşımak, yükseltmek ve sürdürülebilirliğini sağlamak da önemlidir. Hocamız, Üniversitemizin hizmete açıldığı ilk günden bugüne uzanan köklü tarihine yakından tanıklık etmiş, yaşayan önemli bir değer ve tüm zamanlarda sevilen, sayılan örnek bir şahsiyet olmayı başarmıştır. Yalnız mesleki olarak değil, davranışlarıyla da bize örnek olan sevgi dolu, güler yüzlü ve öncü bir hekim olmuştur. Hocamızın, engelli bireyler ve çocuklar yararına yaptığı işler büyük takdir toplamıştır. Bugün büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirdiğimiz geleneksel Beyaz Önlük Törenleri, yine Hocamızın bizlere bıraktığı güzel eserlerden biridir. Hocamızı, akademik başarıları kadar idari görevlerde sergilediği tutum ve davranışlarla, her zaman sevgi ve muhabbetle hatırlayacağız.” diye konuştu.

 

'KÖK SALDILAR VE YENİ FİLİZLER YETİŞTİRİYORLAR'

Prof. Dr. Ali Kemal Kutlu da konuşmasında, "İyi başlangıçlar tarihte çok görülüyor ama önemli olan iyi bitirişler. İnsan, hayatta yaptıklarıyla hatırlanır. Zor olan iyi insan olabilmek ve her şeye rağmen öyle kalabilmektir. Zamanı ne kadar iyi kullanmışsak, o kadar iyilikler ve güzellikler biriktirmişiz demektir. Bu tür törenler, uğurlananlar için oldukça hoş bir seda. İnsanların, hayatlarının büyük bir bölümünü geçirdikleri, uğruna çaba ve emek verdikleri gayelerden ve yerlerden uzaklaşırken hatırlandığını bilmek, görmek derin manalar taşıyor. Üniversitem adına, meslektaşlarım adına bundan büyük mutluluk ve kıvanç duyduğumu belirtmek isterim. Hekimlik sevdasını aşıladığımız çocuklarımız bugün Türkiye’nin, belki de dünyanın dört bir yanında kök saldılar ve yeni filizler yetiştiriyorlar. Sizlerin de bu çabayı tüm samimiyetiniz ve içtenliğiniz ile sürdüreceğinize inancım tam.” ifadelerine yer verdi. Tören, kurdele kesilmesi ve fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

 

Haber / Buse SERİN