Çocuk canisi keskin nişancı tutuklandı

Kızılpınar Mahallesi Hürriyet Caddesi'ndeki parkta Mayıs ayından bu yana art arda meydana gelen yaralama olaylarının faili, jandarmanın kurduğu özel ekibin titiz çalışmasıyla 9'uncu çocuğun

GÜNDEM 19.10.2019 16:18:00 0
Çocuk canisi keskin nişancı tutuklandı

Mayıs ayından bu yana aynı park ve parkın bulunduğu sokakta yaşları 8 ile 16 arasında değişen çocukların art arda saçmalarla vurulması güvenlik güçlerini harekete geçirirken, olayların meydana geldiği park ve sokakta kurşunların geldiği yönü dikkate alan güvenlik güçleri, o alana kurdukları güvenlik kameraları ile bölgeyi ve bölgede yaşayanları tek tek mercek altına aldı.

ALAN, GÜVENLİK KAMERALARIYLA MERCEK ALTINA ALINDI

 

Art arda meydana gelen yaralama olayları karşısında çaresizce çözüm arayan güvenlik güçleri ilk önlem olarak mahalleye sivil istihbarat elemanları koydular. Bundan sonuç alamayan ekipler, son çare olarak olayın meydana geldiği alanı özel gizli kameralarla donatmakta buldular. Çerkezköy İlçe Jandarma ekiplerinin 5 ay boyunca sürdürdüğü takip 10 Ekim’de meydana gelen 9’uncu çocuğun kurşunlanması olayıyla yoğunluk kazandı. 10 Ekim günü ensesinden vurulan Kızılpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Ayça A.’nın vurulmasından sonra şüpheli şahısların hareketlerini an be an inceleme altına alan İl Jandarma Alay Komutanlığı’na bağlı özel ekip Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan özel izinle ateşin açılmış olabileceği değerlendirilen 3 evde eş zamanlı arama yaptı.

 

 

GÖZALTINA ALINDI

 

Jandarma ekiplerinin yaptığı kapsamlı araştırma sonrası olayın meydana geldiği sokakta ablası ile birlikte ikamet eden tır şoförü Serdar Yün’ün (38) 7 ayrı suçtan sabıkasının olması ekiplerin şüphesini artırdı. Zanlının ablasıyla yaşadığı evin kilerinde gizlenmiş 1 adet havalı ve 1 adet özel dürbünlü tüfek ele geçirilirken, tüfeğin menzilini ve şiddetini artırmak için azot tüpünün bulunması zanlının ruh halini de gözler önüne koydu.

 

 

İFADESİ TÜYLER ÜRPERTTİ

 

Sürdürdüğü titiz çalışmada zanlının kimliğine ulaşan güvenlik güçleri zanlıyı adalet önüne çıkartırken; evin balkonundan ve penceresinden sniper yöntemiyle nişan alıp havalı tüfekle 9 çocuğu acımasızca yaralayan çocuk canavarı zanlının iddiaya göre parkta oyun oynayan çocukların gürültüsünden rahatsızlık duyduğunu, çocukları korkutmak için tüfekle ateş ettiğini, niyetinin kötü olmadığını söyleyerek “Çocuklar çok gürültü yapıyorlardı. Korkutmak amacı ile ateş ettim. Vurulduklarını görmedim. Bir de sokak köpeklerine atıyordum” dediği öğrenildi. Savcılık 9 olayı birleştirirken, zanlı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ