Hatipoğlu, Peygamberimizi anlattı

İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Kapaklı  Belediyesi tarafından düzenlenen 'El-Emin' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Hz. Muhammed'in hayatını anlatan Hatipoğlu,. "Kapaklı'nın güze

GÜNDEM 20.10.2019 12:55:00 0
Hatipoğlu, Peygamberimizi anlattı

Konferans önceki akşam saat 19.00'da yeni açılan Kapaklı ÇOSB Spor Salonu'nda yapıldı. Konferansın sunuculuğunu sanatçı Ahmet Kemal Bacak yaptı. Konferansa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Salonu dolduran kalabalığa teşekkür eden Nihat Hatipoğlu, "Şimdi siz gecenin bu saatinde bu Cuma akşamı evinizden kalktınız çayınızı bıraktınız belki de çok sevdiğiniz bir dizi veya film vardı bu gece televizyonda onların hepsini bıraktınız burayı doldurdunuz. Hepinizden Allah razı olsun." şeklinde konuştu. 

 

"EL-EMİN, HZ. MUHAMMED'E SÖYLENMİŞ BİR SÖZ" 

 

Hatipoğlu konuşmasının başlangıcında Kapaklılara El-Emin kelimesini anlattı. Hatipoğlu, "Bu gece burada Kapaklı'da yıllardır çok hayırlı programlar yapan bir kardeşimizin organize ettiği El- Emin programı için burada hazır bulunuyoruz. Biliyorsunuz El-Emin demek güvenilir insan demek ve bu sıfat, bu özellik son peygamber hepimizin dünya ve ahretteki önderi ve ebedi lider olan Hz. Muhammed'e söylenmiş bir sözdür. Özellikle bu sıfat peygamberimize peygamberliğinden önce yani vahiy gelmeden önce sevgili peygamberimiz için kullanılmış bir cümle. Güvenilir Muhammed. Çünkü peygamberlikten önceki 40 yıllık hayatında da asla eğri olmadı, putlara tapmadı, zinaya yanaşmadı, fal oklarına inanmadı, kumara yanaşmadı, içkiye yanaşmadı, zulme yanaşmadı, haksızlığa yanaşmadı." dedi.  

 

'BURAYI HZ. PEYGAMBER İÇİN DOLDURDUNUZ'

 

Televizyondaki dini programların, sahur programlarının gelip geçmediğini, iz bıraktığını söyleyen Hatipoğlu, "Hz. Peygamberimiz sayesinde, eskiden dinini bilmeyenler dinlerini yeniden tanıdılar ve dinlerini sevdiler. Eskiden de halkımız Müslüman'dı ama geleneksel bir Müslümanlık vardı. Şimdi öğrendiler işin ne olduğunu onun için elhamdülillah Allah'a binlerce şükürler olsun Türkiye'nin her yerinde müthiş bir peygamber muhabbeti var, gittiğimiz her yerde bunu görüyoruz. Şimdi siz gecenin bu saatinde bu Cuma akşamı evinizden kalktınız çayınızı bıraktınız belki de çok sevdiğiniz bir dizi veya film vardı bu gece televizyonda onların hepsini bıraktınız burayı doldurdunuz. Burayı kimin için doldurdunuz? Nihat hoca mı? Hayır. Ahmet hoca mı? Hayır. Mehmet hoca mı? Hayır. Burayı ancak Hz. Peygamber için doldurdunuz. Ona olan sevginizden dolayı. Onun için bizim bir ümidimiz var, bir umudumuz var. Dünyada onunla olmak ahrette onunla olmak. Yüce Allah bize sevgilisiyle ahrette haşır olmayı nasip etsin." ifadelerini kullandı.  

 

'HEDEFİM HZ. MUHAMMED'İ BU HALKA SEVDİRMEK'

 

Hz. Peygamberin yeryüzünün gördüğü ve görebileceği en büyük şahsiyet olduğunu kaydeden Nihat Hatipoğlu, "Dünyanın başına gelen en güzel hadise Muhammed'in doğmasıdır. Bakın 64 yaşındayım ben çoğunuzdan yaşlıyım yani kaç yıldır ekranlarda, konferanslardayım.  Geçen gün bir hesap yaptık bugüne kadar ekranlarda, 5 binin üzerinde program yapmışım 10 binlerce saat konferans yapmışım. Bütün sohbetlerimin ana merkezi dikkat ediniz Hz. Muhammed olmuştur. Niçin acaba? Çünkü ben kendime bir hedef koydum İmam Hatip Okulu'nda genç bir öğrenciyken daha dedim ki ‘benim hayattaki gayem Hz. Muhammed'i bu halka sevdirmek. Peygamberi sevdirmek’. İşte bu manzara gösteriyor ki iyi niyet ile verilmiş olan bir hedef sonucuna ermiş elhamdülillah ve her yerden halkımızın peygamberine doğru yürüdüğünü, peygamberle kucaklaştığını şimdi şerefle görüyoruz. Bizden sonra gelecek hocalar, evlatlarımız, evlatlarınız inşallah bayrağı daha öteye taşıyacaklar." şeklinde konuştu. 

 

'MÜTEVAZI, İNCE RUHLU VE İNCE SÖZLÜYDÜ'

 

Peygamberimizin özelliklerini anlatan Hatipoğlu, "Peygamberimizin boyu ortadan biraz uzunmuş yani kısa değil çok da uzun değil. Mesela Hz. Ömer'in boyu 2 metreden uzunmuş. Hz. Peygamberin hiçbir zaman göbeği olmadı göğsü ile karnı aynı hizadaydı. Saçını bazen keserdi bazen kıvırcıktı dalgalı. Saçı siyahtı. Bazen sakalına kına yakardı ve sakalı 4 parmak kadardı çok uzun değildi yani. Yolculuğa çıktığı zaman makas, ayna, misvak ve tarak yanında bulundururdu. Temizliğine dikkat ederdi günde belki 20 defa dişini fırçalardı. Tertemizdi. Hayatı boyunca çiğ soğan yememiştir. Neden çiğ soğan yemiyorsunuz diye soruyor Hz. Ayşe, ben insanlarla konuşuyorum diyor. Hz. Ayşe diyor ki; ama geceleyin ye yatsıdan sonra sabaha kadar kokusu gider. Hz. Peygamber de diyor ki, ama geceleyin Cebrail geliyor bana, melek geliyor. Mütevazi, ince  ruhlu ve ince sözlüydü. Sürekli gülümserdi. Yüzü güleçti. Yolda yürürken gözü önündeydi. Biri onu çağırdığı zaman Muhammed diye seslendiği zaman bütün vücuduyla dönerdi buyrun derdi. Bir çocuk çağırsa çocuğun sorusunu cevaplardı. İhtiyar bir kadın yük taşırken zorlanırsa kadının yanına giderdi, ben senin yükünü taşıyayım mı derdi. Çok mütevaziydi. Sofraya oturduğunda yemek ayırmazdı önüne ne gelirse yer hoşlanmazsa geri çekilirdi. Niçin yemiyorsun dediklerinde ihtiyacım yok derdi” ifadelerini kullandı. 

 

'NAMAZ EN ÖNEMLİ İBADET' 

 

Hz. Muhammed'in 61 yıl yaşadığını ancak dünyanın gidişatını değiştirdiğini söyleyen Hatipoğlu, "Dünyanın haritasını değiştirdi. Savaştan ve kandan nefret ederdi. Hayatı boyunca elini kılıcına atmamaya çalıştı, mecbur kalmadıkça. Bağışlayıcıydı. Kapaklı'nın güzel insanları mahşer gününde Hz. Muhammed'i bulsunlar inşallah. Ama onun önemli bir yolu namazdan geçiyor. Namaz hayatımızdaki en önemli ibadet. Bakın namaz mı önemli oruç mu diye sorarsınız namaz. Namaz mı önemli hac mı? Namaz. Namaz mı önemli zekat mı? Namaz. Çünkü namazda bütün bunlar var. Peygamberimiz namaz benim gözümün nurudur diyor." dedi. 

 

'SİZİ BURADA AĞIRLAMAKTAN ŞEREF DUYDUK'

 

Konferansın sonunda Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, konuşmalarından ötürü Nihat Hatipoğlu'na teşekkür ederek çiçek ve plaket takdim etti. Çetin, "Çok kıymetli Nihat hocam Kapaklı'nın bu güzel insanlarının gönlüne merhem oldunuz. Allah sizden razı olsun. Teşekkür ediyoruz. Biz de bu şehrin eminleri olarak sizi burada ağırlamaktan şeref duyduk” dedi. 

 

Haber / Buse SERİN