Yılmaz: Partim ne görev yapmamı isterse yaparım 

Kapaklı'nın tanınan siyasetçilerinden Yağmur Turizm'in sahibi Akın Yılmaz, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi. Muhtarların günün kutlayan Yılmaz, kongre s

GÜNDEM 20.10.2019 12:20:00 0
Yılmaz: Partim ne görev yapmamı isterse yaparım 

Muhtarları kahvaltıda ağırlayan Yılmaz, programda yaptığı konuşmada muhtarlık müessesesinin doğrudan demokrasinin en iyi temsil edildiği en köklü, halka en yakın, çok iyi kurumsallaşmış, müesses ve halkın taleplerine yerinde en hızlı ve doğrudan cevap verebilecek, merkez ile yerel, devlet ile vatandaş arasında köprü oluşturan geleneksel sistemin temel yapı taşlarından biri olduğunu belirtti. 

 

“ÖNEMLİ BİR MAKAMDA BULUNUYORSUNUZ”

 

Muhtarın halka en yakın seçilmiş yönetim birimi, devletin halkla en sıcak temas noktası, devletin güler yüzü ve şefkat eli, halkın yönetime katılımının en önemli aracı olduğunu kaydeden Yılmaz, “Halkı yönetimin uygulamalarından haberdar eder, halkın devletle ve siyasetle kaynaşmasını sağlar, merkezi idarenin ve kamunun önemli bir paydaşı olarak yükünü hafifletir, çalışmaları kolaylaştırır ve kamu hizmet sunumlarında hız, etkinlik ve performansı arttırır” dedi. Halkın teveccühü ile seçilen muhtarların son derece önemli bir makamda bulunduğunu kaydeden Yılmaz, “Demokrasinin ve sistemin vazgeçilmez yapı taşları olan muhtarlarımızın güçlü olması, demokrasimizin, şehrimizin ve ülkemizin güçlü olması demektir” dedi. 

 

PLAKET TAKDİM ETTİ

 

Milletin iradesinin gerçek anlamda tecelli etmesi ve demokrasinin gelişmesi için daima muhtarların yanında olacaklarını kaydeden Yılmaz, muhtarların gününü kutlarken, Kapaklı’daki mahalle muhtarları adına ilçenin tek kadın muhtarı olan Zühre Dökmeoğlu’na plaket takdim etti. Türkiye Muhtarlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz de Akın Yılmaz’ın her zaman muhtarların yanında olduğunu belirterek kendisine teşekkür etti. 

 

İL BAŞKANIMIZ KONGRE TAKVİMİNİ AÇIKLADI

 

Kongre süreci ile ilgili basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Akın Yılmaz,  aday olup olmayacağı sorusu üzerine “Şuanda ilçemizin başında bir ilçe başkanı ve yönetimi var. Doğal olarak belli bir süreç açılmadan ortaya çıkmak ve bu durum hakkında konuşmak doğru değil. İlçe Başkanımız görevinin başında. İl Başkanımız da kongre takvimini açıkladı. Kendisi de adaylarla ilgili kriterlerini belirtti. Halkın gönlünü kazanmış, kamu personeli ile diyalogu iyi olan, vatandaşın istediği ilçe başkanları ile çalışacağını söyledi. Bu noktada iyi bir çalışma yapacaklarını düşünüyorum” dedi. Yıllardır bölgede olduğunu, AK Parti’nin kuruluşundan beri de siyasetin içerisinde olduğunu kaydeden Akın Yılmaz, “Bu partide görevler aldım, Belediye Başkan Adayı da oldum. Bizim partimizde görevden kaçılmaz. Göreve, davaya hizmet etmenin büyüğü ve küçüğü olmaz. Görev istenmez verilir, bize verirlerse kaçamayız” dedi. Yılmaz, ülkemizin bu zor koşullarında parti ne görev yapmasını isterse yapacağını söyledi.
 

Haber / Emre BOZ