Öğrenciler aşure etkinliğinde bir araya geldiler

Trakya Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Buluşması ve Aşure İkramı etkinliğinin bu yıl 3'üncüsü düzenlendi. Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu, "Biz, bir aşure kazanıyız. Tra

GÜNDEM 20.10.2019 12:10:00 0
Öğrenciler aşure etkinliğinde bir araya geldiler

Aşure ikramı ve öğrenci buluşmaları, Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve Gastronomi Topluluğu’nun katkılarıyla Bolca Ana Yemekhanesi önünde yapıldı. Etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Dr. Murat Yurtcan, Prof. Ahmet Hamdi Zafer, dekanlar, müdürler, genel sekreter yardımcıları, akademisyenler ve çalışanlar katıldı. 

 

'BU SENE HEDEFİMİZ 800'

 

Birlik, beraberlik, bereket ve paylaşmanın sembolü olan aşure dağıtımında diyabet ve çölyak hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla binlerce glutensiz ve şekersiz aşure dağıtıldı. Özel olarak hazırlanan glutensiz ve şekersiz aşurelere ilgi yoğun oldu.  Aşurenin kültürümüzde önemli bir yeri olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Bir kazanda birbirinden farklı birçok lezzet kaynıyor ve her biri ayrı bir tada dönüşüyor. Bizler de aşure kazanı gibi ülkemizin dört bir yanından ve 63 farklı ülkeden gelen yaklaşık 50 bin öğrenciyi kaynatıyor, lezzetlendiriyor ve Trakya Üniversitesi ailesini oluşturuyoruz. Aşure adeta, üniversitemizi en iyi anlatan, ifade eden, farklı kültürlere ev sahipliğini yansıtan bir sembol, değer. Değerli Hocalarım, Gastronomi Topluluğumuzun değerli üyeleri bu yıl bir yenilik getirdi. Farkındalık oluşturmak amacıyla diyabet ve çölyak hastaları için de aşure hazırladılar. Bu özel gün vesilesiyle çok farklı alanlarda faaliyet gösteren öğrenci topluluklarımızla bir arada olmak da bu birlikteliği önemli ve anlamlı kılıyor. Şu anda 130 öğrenci topluluğumuz var. Geçen sene 530 etkinlik yapıldı, bu sene ise hedefimiz 800. Onların pozitif enerjilerini doğru yola kanalize etmeyi, onların birbirleriyle tanışıp kaynaşmalarını istiyoruz. Başta Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız Öğr. Gör. Burak İşçimen olmak üzere, etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. 

 

'YENİ PROJELER GELİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ'

 

Yeni dönemde Trakya Üniversitesi’nin tüm öğrencileri ve öğrenci kulüpleriyle sıcak bir iletişim kurduklarını ifade eden Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen, “Bugün burada tüm öğrenci kulüplerimizi ağırlamaktan, onların neşesini, heyecanını, enerjisini paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı olarak, öğrencilerimize tek tek dokunmaya, onların ihtiyaç ve beklentilerini dinleyerek yeni projeler geliştirmeye gayret ediyoruz. Öğrenci arkadaşlarımızın öncelikleri bizim de önceliğimiz. Tüm çabamız onlara daha keyifli, daha mutlu, daha üretken bir öğrencilik dönemi yaşatmak. Bunun için var gücümüzle çalışmaya, öğrenci kulüplerimizi destekleyerek etkinlik sayılarımızı her geçen gün daha da artırmaya devam edeceğiz. Bu noktada yolumuza ışık tutan, desteklerini bizden ve öğrencilerimizden hiçbir zaman esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na gönülden teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

 

'BİZ, BİR AŞURE KAZANIYIZ'

 

Glutensiz aşureyle çölyak hastalığına ciddi bir farkındalık oluşturulduğuna ve bu farkındalığın tüm Türkiye’de çölyaklı hastaların yaşam alanlarının genişlemesine öncü olacağına inandığını belirten Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Bahar Ayşegül Gülcü, desteklerinden ötürü Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu’na teşekkür belgesi verdi. Gastronomi Topluluğu, Arda Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği’nin katkılarıyla hayata geçirilen bu projede yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Gastronomi Topluluğu Başkanı Umut Akın Özger, “Rektörümüzün dediği gibi biz, bir aşure kazanıyız. Trakya Üniversitesinin içinde birleşiyoruz ve birleştikçe daha güçlü oluyoruz. Gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde güzel işler başardık ama Rektörümüzün destekleriyle hep daha iyisini hedefliyoruz.” dedi. Trakya Üniversitesi öğrenci topluluklarının faaliyetlerini tanıttığı ve iş birliklerini geliştirdiği Öğrenci Toplulukları Buluşması’nda tüm stantları gezen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. 

 

Haber / Yakup KARATEPE