Kapaklı'dan Mehmetçiğe asker selamı

Kapaklı Belediye Meclisi, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'de yürütülen Barış Pınarı Harekatı'na destek vermek amacıyla olağanüstü toplandı. Toplantının ardından Atatürk

GÜNDEM 18.10.2019 14:31:00 0
Kapaklı

Kapaklı Belediye Meclisi, olağanüstü meclis toplantısında Barış Pınarı Harekatı’na destek verdi. Dün saat 10:00’da düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Çetin, bütün engellemelere, bütün yaptırımlara rağmen, ülkemizin istikbali ve istiklali için Barış Pınarı Harekatı’yla Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonunun gerçekleştirildiğini ifade ederek “Dün akşam itibari ile bazı kararlar alındı. Biz bu karardan önce meclisimizi toplamayı, siyasi partililer ile birlik beraberlik mesajı vermeyi kararlaştırmıştık. Dün akşamki kararın akabinde yine hep birlikte söz konusu vatansa bütün düşüncelerin bir olacağını birlikte harekat edeceğini bütün dünyaya göstermek adına bir araya gelmeyi istemiştik. Bu kararlı duruş her yerde her eksimde karşılık buldu. Dün akşam bizim için ülkemiz için önemli bir girişimle terör örgütlerinin geri çekilmesi kararı alındı” dedi. 

 

 

“MEHMETÇİĞİMİZİN YANINDAYIZ”

 

CHP grubu adına konuşan meclis üyesi Erol Özkan da “Türkiye’nin güney sınırında oluşturmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye huzuru barışı getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri ve SMO ile birlikte Suriye’nin kuzeyinde pkk ve diğer terör örgütlerine karşı başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nda yer alan şanlı Mehmetçiğimizi muzaffer eylesin” diyerek, dün olduğu gibi bugün de Mehmetçiğin yanında olduklarını belirtti. Günün birlik ve beraberlik günü olduğunu söyleyen Özkan, “Bizim tek temennimiz kahraman ordumuzun saçının tek teline dahi zarar gelmeden görevlerini bitirip Türkiye’ye dönmeleridir” dedi. 

 

“YOK EDİLMESİ GEREKEN BİR CİNAYET ŞEBEKESİDİR”

 

AK Partili Meclis Üyesi İbrahim Aktürk de grubu adına yaptığı açıklamada AK Parti grubu adına konuşan meclis üyesi İbrahim Aktürk “40 yıldan bu yana karanlık bir ideolojiyle on binlerce vatandaşımızın hayatına kast eden Güneydoğu Anadolu Bölgemiz başta olmak üzere ülkemizin gelişmesini ve kalkınmasını engelleyen; bebek, çocuk, kadın dinlemeden insanlarımızı katleden PKK terör örgütü, yok edilmesi gereken bir cinayet şebekesidir” dedi. MHP’li Meclis Üyesi Emrah Sevinç ise MHP’nin neferleri olarak ordunun yanında olduklarını belirtti. Barış Pınarı Harekatı’nın 3 amacının olduğunu söyleyen Sevinç, “Birincisi orada bulunan pkk, ypg, pyd gibi terör örgütlerinin bertaraf edilerek güvenli bölge oluşturmak, ikincisi sınır güvenliğini sağlamak, üçüncüsü ise ülkemizde yaşamlarını sürdüren üç milyon 650 bin mülteci Suriyelinin oluşacak güvenli bölgelere gönderilmesidir. Buna rağmen kalmış birileri içeriden dışarıdan durdurun bu savaşı diye feryat fidan naraları atıyorlar. Savaşın ne olduğunu en iyi bilen bir milletiz. Bu naralarınız Türkiye Cumhuriyeti Devletinin almış olduğu bu karar barış pınarı harekatını durduramayacak ve kararlılıkla amacına ulaşana kadar devam edecek” dedi. 

 

“SAHADA DA MASADA DA BİZ KAZANDIK”

 

Toplantıda konuşan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel “Askerlerimiz iki haftadır sahadaydı. Birlik beraberlik görüntüsü ile sahada da masada da biz kazandık. Birlik beraberliğimiz hiç bozulmasın” derken, Büyük Birlik Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler de Barış Pınarı Harekatı’nın, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin milletin her daim yanında olduklarını ifade etti. İYİ Parti olarak Barış Pınarı Harekatı’nı desteklediklerini belirten İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin de “Gönül böyle bir harekatın olmasını istemezdi. Ama mecbur kalındığı zaman Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü korumak için böyle bir operasyona mecbur kaldık. Dün akşam itibari ile bu harekata ara verildi” dedi. Bunun bir harekat olduğunu söyleyen Çetin, bu harekatı savaş olarak nitelendirmenin doğru olmadığını söyledi. 

 

 

“BU MİLLETİN BİR FERDİ OLMAKTAN GURUR VE ŞEREF DUYUYORUM”

 

Bu milletin bir ferdi olmaktan her zaman gurur ve şeref duyduğunu söyleyen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de “Ben bu toprakların dışında doğmuş bir kardeşinizim. Dolayısıyla bu değerlerin kıymetini özlemle yaşamış birisi olarak bugün geldiği noktada ülkemizin birlik beraberliği beni çok duygulandırıyor” dedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur’ sözünün bugün tekrar tescillendiğini ifade eden Çetin, “Cumhurbaşkanımızın önderliğinde milletçe dik duruşumuzla beraber tüm dünyayı dize getirmiş durumdayız” dedi. Kapaklı Belediye AK Parti Meclis Üyesi Metin Kanat ise her pkk’lının Kürt olmadığını ifade ederek “Bölge halkı bu operasyona destek veriyor. Herkes şunu bilsin ki bu operasyon asla Kürtlere yapılan bir operasyon değildir. Cumhurbaşkanımızın ve milletimizin yanındayız. Bizler bu operasyonu destekliyoruz. Bu ülkede birlik beraberlik için o sancağın altında birlik beraberlik içinde yaşayalım” dedi. 

 

MEHMETÇİĞE ASKER SELAMI

 

Barış Pınarı Harekatı’nda bütün siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların durulunun duruşunun takdire şayan olduğunu kaydeden Kapaklı Belediyesi AK Parti Meclis üyesi Şakir Demirel, bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Olağanüstü meclis toplantısının ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ilçe başkanları meclis üyeleri ve belediye çalışanları Atatürk büstü önünde ellerinde ay yıldızlı bayraklarla Mehmetçiğe asker selamı verdi. 

 

Haber / Emre BOZ