'E-Atık Geri Dönüşüm Kampanyası' düzenleniyor

Çerkezköy Belediyesi ve TÜBİSAD Yetkilendirilmiş Kuruluşu (TYK) işbirliği ile anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde "E-Atık Geri Dönüşüm Kampanyası" düzenlenecek.

GÜNDEM 14.10.2019 17:23:00 0

Kampanyaya müracaatlar 15 Kasım'a kadar devam edecek. Kampanya kapsamında TYK yetki kategorilerindeki atıklar kabul edilecek, her okulda kampanya ve atıkların toplanmasından sorumlu bir öğretmen seçilecek.

 

AFİŞLER ASILACAK

 

Yetkililer kampanyaya katılım hakkında açıklamalarda bulundu: “Kampanya başvuru sürecinde http://basvuru.tyk.org.tr ve www.tyk.org.tr adreslerinde kampanyaya ait afiş yer alacaktır.  Web sitesi üzerindeki ilgili alandan indirilebilecek olan afiş, okul yetkilisi tarafından öğrencilerin görebileceği alanlara asılmalıdır. Kampanyaya katılmak için tutanak karşılığında toplama materyali dağıtımı yapılarak düzenli toplama sağlanması gerektiğinden katılım sağlayacak okulların materyal talebinde bulunması önemle rica olunur.”

 

HAFTALIK ETKİNLİKLER YAPILACAK

 

Kampanya süresince öğrencilerde e-atık farkındalığı oluşturmanın amaçlandığını söyleyen yetkililer, “TÜBİSAD E-Atık Eğitim Kılavuzu” içerisinde bulunan haftalık etkinlikler gerçekleştirilecek. Öğrencilere kampanya kapsamında toplanacak olan e-atıklar hakkında da bilgi verilecek. 25 Kasım’da okullarda e-atık toplama süreci başlayacak ve 2 Mart 2020’de sona erecek. 2 Mart 2020 – 8 Mayıs 2020 tarihleri arasında da okullardan atıklar toplanacak. Kampanyanın sonuçları 17 Mayıs 2020 tarihinde açıklanacak” dediler.

 

Haber / Buse SERİN